Collectief falen van SV Twello tegen Victoria Boys

Twello- Wat een schril contrast deze middag. De spelers van Victoria Boys die inzet toonden tegenover een zeer gelaten s v Twello. De inzet die er vorige week tegen koploper Beekbergen wel was, was deze middag ver te zoeken. Nee, de hele wedstrijd zijn de gasten niet in de wedstrijd geweest. Jammer.

Vanaf het begin was de thuisploeg de boven liggende partij. Zij gingen er voor. Zij wilden elk duel winnen. Nadat de verdediging van s v Twello al een paar maal niet consequent had ingegrepen gebeurde dit weer niet in de 11de minuut. Spits Ali Aygun schoot van dichtbij 1-0 binnen. Gert Versteeg had niet veel later de wedstrijd al op slot kunnen gooien, maar zag zijn kopbal net naast gaan. Het eerste halfuur kwam s v Twello niet voor het doel van Victoria Boys. Dat gebeurde pas in de 35ste minuut. Laatste man Frank Wijnbergen bediende Delano Unaola op maat. Binnen de 16 meter werd hij neergelegd. Strafschop en ja daar weet Max Smaal wel raad mee 1-1. Was dit een keerpunt? Echt niet. De thuisploeg bleef dicteren. Ruststand 1-1 en daar mocht s v Twello wel heel tevreden mee zijn.

Verbetering in de 2de helft? Daar hoop je op, maar dat bleek al snel ijdele hoop te zijn. Gert Versteeg schudde s v Twello in de 50ste minuut al wakker, maar geen reactie. Uit een corner maakte Timo Katenberg de 2-1. Weer geen sterk optreden van de defensie uit Twello. De kansen waren er wel voor de thuisclub, maar met kunst en vliegwerk bleven de gasten overeind. In de 72ste minuut scoorde Victoria Boys 3-1, maar tot verbazing van iedereen keurde de scheidsrechter dit doelpunt af. De spelers van s v Twello probeerden wel iets terug te doen. Een boogbal van Sergio Alkema ging voorlangs en een lobje van Nicky Eekhuis net over. Nee het zat er deze middag helemaal niet in. In blessure tijd maakte Tom Hagen nog de 3-1. Een meer dan verdiende overwinning voor Victoria Boys deze middag. Donderdag a.s. de mogelijkheid thuis tegen WWNA te laten zien dat het wel kan. Aanvang 19.30 uur.