Combinatieteam SV Twello/RK DOS Kampen kwalificeert zich voor NK teamcup

Twello- Op zondag 5 november hebben twee turners van SV Twello deelgenomen aan de kwalificatiewedstrijd voor het NK teamcup, dat op 18 en 19 november zal plaatsvinden in Amsterdam. Gabriël Zwijnenberg en Sybren Sick turnden namens SV Twello samen met RK DOS Kampen turners Jörn Vos, Merijn den Dunnen, Martinus Geart Aden en Thom Vermeulen in niveau 8.

Op elk toestel turnden 3 of 4 turners waarvan de beste 3 scores telden. Het team begon op voltige. Vervolgens turnden ze de toestellen: ringen, sprong, brug, rek en vloer. Sybren turnde op alle toestellen behalve brug en Gabriël turnde op de toestellen: sprong en vloer. Voor beide heren een mooie gelegenheid om te kijken hoe ver ze zijn in hun oefeningen en ontwikkelingen. Ze moeten een grote stap maken van pupil naar jeugd en van voorgeschreven naar keuze oefenstof. Vooral in toestellen als voltige is deze stap erg groot.

Voltige begon dan ook niet heel sterk. Ondanks een slechte start, hebben ze zich erg goed hersteld op de andere toestellen. Met de kennis van de inhaalslag die ze moesten maken, zijn de jongens verder gaan turnen. Zo werd op sprong keurig geturnd waar Gabriël een 11.00 scoorde en Sybren een keurige 10.50. Sybren turnde verder een goede ring -en rekoefening. Beide oefeningen werden geturnd zoals getraind was. Vooral bij rek was het erg fijn voor Sybren dat hij goed lande bij zijn slinger – slingers – streksalto. Het was even wennen voor hem aangezien er geen extra dikke mat meer lag zoals vorig seizoen. Het laatste toestel was vloer, waar beide heren turnden. Sybren had helaas een val bij zijn hurksalto halve draai, maar herstelde zich prima in zijn oefening en turnde een prima spagaat heffen tot handstand. Zo turnde hij toch nog een keurige 10.70 bij elkaar. Gabriel die altijd al sterk op vloer was, heeft zich hier wederom bewezen. Hij turnde stabiel met strakke series, als arabier – flikflak – streksalto en een overslag – streksalto. Dit zorgde voor een mooie eindscore van 12.05 op vloer voor Gabriel. Het doel was om de limiet te turnen die nodig is voor plaatsing voor het NK. Hiervoor moesten de jongens een totaalscore van 180 punten behalen. Door een fantastische inhaalslag hebben de jongens een score van 185.55 bij elkaar weten te turnen. De heren kunnen zich dus samen met hun collega’s van RK DOS Kampen gaan opmaken voor het NK teamcup op 18 en 19 november in Amsterdam!

woensdag 15 november 2017

Deel dit bericht