Daniël de Brouwerschool wint sportiviteitsprijs

WILP- Op 18 november werd de jaarlijkse sportdag voor VSO-scholen uit de regio Stedendriehoek gehouden. De leerlingen van de Daniël de Brouwerschool speelden wedstrijden korfbal, velgbal en pylontrefbal tegen elkaar en tegen leerlingen van de Van Voorthuijsen uit Apeldoorn, De Zonnehoek uit Apeldoorn en De Linde uit Deventer.

De wedstrijden werden gespeeld in sporthal Jachtlust in Twello. De leerlingen van de Daniël de Brouwerschool hebben in de weken voor de sportdag clinics gekregen van de korfbalbond in samenwerking met Devinco uit Deventer. Tijdens deze clinics leerden de leerlingen de basisregels van korfbal. Het resultaat was op de korfbalvelden goed te zien. Er werd snel en goed gespeeld en er werd veel gescoord.

Sportiviteit is een belangrijk doel tijdens deze sportdag. De leerlingen van de Daniël de Brouwerschool lieten zien ook dit aspect van sport goed te beheersen. Het winnen van de sportiviteitsprijs was voor de Daniël de Brouwerschool dan ook echt iets om trots op te zijn. De gymleraren van de vier scholen werden tijdens de sportdag ondersteund door een groep vrijwilligers en door studenten van de Calo. Daarnaast werd de sportdag financieel ondersteund door de Rabobank en Jumbo Twello verzorgde een gezonde lunch.

woensdag 30 november 2016

Deel dit bericht