De Bezige Bijtjes winnaar van “De Nacht van Welsum”

Welsum- Zaterdag 11 februari werd in Welsum weer het jaarlijkse recreatieve volleybaltoernooi “De Nacht van Welsum” gespeeld. Voor de 34e keer stond dorpshuis De Bongerd in het teken van dit spektakel, waarbij de deelnemende teams bestaan uit vrienden, collega’s, buurtgenoten, familieleden, etc.. Dit jaar hadden zich 14 teams aangemeld, waaronder meerdere veelbelovende jeugdteams.

Helaas zonder de winnaar van 2016, team Spekhoek, zij konden niet voldoende spelers bij elkaar krijgen. Het beloofde een spannend toernooi te worden met op voorhand meerdere kanshebbers. In drie verschillende poules werd gestreden om de plekken die recht gaven tot de kruisfinales. Er werd goed gevolleybald en in alle poules was het tot op het laatst spannend wie naar de volgende ronde zouden gaan. De poulewinnaars De Bezige Bijtjes, Jong Gelre - 1 en ZGA-team, aangevuld met de nummers twee en de beste nummers drie plaatsten zich voor de kruisfinales. Na een aantal spannende potjes wisten de teams Jong BAATTA, Smash.nl 2, De Bezige Bijtjes en ZGA-team door te dringen tot de halve finales, waar de beslissing voor een plek in de finale werd uitgevochten. Het waren twee spannende wedstrijden, waarbij De Bezige Bijtjes en ZGA-team als winnaars uit de bus kwamen. De strijd om de 3e en 4e plaats werd gespeeld tussen Jong BAATTA en Smash.nl 2. In een spannende viersetter, die werd gewonnen door Jong BAATTA, eindigde de beslissende 4e set op 8-6. De finale werd gespeeld tussen De Bezige Bijtjes en ZGA-team. De 1e set werd overtuigend door de Bezige Bijtjes gewonnen met 25-17. ZGA-team gaf zich natuurlijk niet zomaar gewonnen, maar het kon niet voorkomen dat de 2e set met 25-21 werd verloren. De Bezige Bijtjes waren daarmee de winnaar van de 34e Nacht van Welsum en komt als eerst team op de door de firma Veldwijk Sportprijzen beschikbaar gestelde wisselbeker. Het toernooi werd daarmee op een mooie manier afgesloten, met goed volleybal (het was inmiddels al bijna 03.00 uur).