Districtskampioenschap mendistrict Oost in ijzig koud Nijkerk

Voorst/Tonden- Afgelopen zaterdag werd in manege Luxool in Nijkerk het districtskampioenschap Dressuur en Vaardigheid gehouden. Het mendistrict Oost omvat de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland.

Via voorselecties konden de menners zich kwalificeren voor deelname aan het district kampioenschap. Vanuit Voorst en Tonden waren Rein Hazelaar en Linda Voskamp uitgenodigd voor het kampioenschap. De beste acht deelnemers gingen in verschillende rubrieken de strijd aan.

Bij de vaardigheid Sulky’s kwamen er maar drie deelnemers naar het districtskampioenschap. ( het ijzig koude weer zal hier zeker een rol in hebben gespeeld)

Omdat de voorwaarde voor een kampioenschap, een deelname van minimaal vier rijders is , kon er bij de sulky’s geen kampioen gehuldigd worden.

Linda Voskamp reed een foutloze rit en behaalde in de barrage een knappe 2e plaats.

Bij de tweespan pony’s streden de acht deelnemers om de hoogste eer.

Het uitgezette parcours was een lastige omdat er veel draaiwerk in zat en er soms risico’s genomen moesten worden om in ieder geval in het eerste parcours foutloos en binnen de toegestane tijd te finishen.

Rein Hazelaar, uitkomend in de klasse Z, lukte het om in het eerste parcours foutloos te blijven en klokte in de eveneens foutloze barrage een tweede tijd en kon het reservekampioenschap in de gecombineerde klasse L-M-Z en ZZ op zijn naam schrijven.

woensdag 21 maart 2018

Deel dit bericht