Doelpunt rijke wedstrijd van s v Twello tegen Kon. U D

Twello- Met maar liefst 9-0 won de thuisploeg tegen Kon. U D. Toch had de scoren nog veel hoger kunnen zijn. Maar een 9-0 zege is voor wat deze waard is. De drie punten zijn het belangrijkste.

Met heel veel spelers bleef Kon. U D achter de bal. Hun doel was doelpunten voorkomen en dat lukte de eerste helft aardig. Was het leuk om naar te kijken? Nee zeker niet. Al in de 4de minuut kwam een vrije trap van Tim Evers op de paal terecht. Keeper Tycho Groen redde knap op een schot van Masora Oraile en Sam van Eck schoot eerst van heel dichtbij naast en even later in kansrijke positie recht in de handen van de keeper van Kon. U D. Het punt was dat de spelers van s v Twello in een veel te laag tempo speelden en het spel niet breed genoeg hielden. Eindelijk de 1-0 in de 22ste minuut. Een snelle combinatie tussen Joey Bevers en Max Smaal . De laatste gaf een voorzet op maat en Job Bruntink stond op de juiste plek. Daarna mogelijkheden voor Sam van Eck, Job Bruntink en Tim Evers maar de trekker werd niet overgehaald. Pas pal voor de rust scoorde Max Smaal de 2-0 toen zijn schot iets van richting werd veranderd. Ruststand 2-0 maar dat had veel hoger moeten zijn.

Na de rust startte de thuisclub feller. Een snelle aanval op rechts. Tim Evers zette de bal strak voor en met een subtiele beweging maakte Max Smaal de 3-0. Na een uur spelen kwamen Jorden Roeterd en Rusambo Rajabu binnen de lijnen. Onmiddellijk meer gevaar en dreigender spel van de thuisploeg. Max Smaal passeerde een aantal spelers en stelde Tim Evers in staat 4-0 te maken. Nu ging het even snel. Tim Evers scoorde ook het 5de en 6de doelpunt. Daarna nam de thuisploeg wat gas terug. Maarten Lutje Beerenbroek schoot net hard over en even later naast. In de 78ste minuut scoorde Sam Van Eck vanaf de 11 meter stip 7-0. Rusambo Rajabu liet wel twee heel simpele kansen liggen om de score te vergroten. Nadat nog een aantal spelers niet thuis gaven om de score op te voeren liet de jeugdige Stefan Hulsebos zien hoe je moet scoren 8-0. Niet veel later gaf Stefan een mooie voorzet op Max Smaal en de 9-0 kwam op het scorebord. Pal daarna floot de prima leidende scheidsrechter M.P. Meeuwissen uit Zwolle af.

Een verdiende overwinning voor sv Twello. Drie punten meenemen en onmiddellijk denken aan de volgende wedstrijd tegen Terborg .

Dan zal meer gevraagd worden van de spelers van sv Twello maar dat kunnen ze. Bewijs geleverd tegen Helios en Blauw Wit. Nu hetzelfde laten zien tegen Terborg op dinsdagavond. Aanvang 20.00 uur.