Drie Oost-Nederlandse titels voor SV Twello Dans

Twello- Afgelopen zaterdag stond het Oost-Nederlands Kampioenschap Jazzdans op de planning voor vier van de vijf selectiegroepen van sv Twello Dans. Een mooie opmaat naar de naderende voorrondes van het NK.

De dag begon al vroeg voor de C-selectie tot en met 19 jaar; om 7.45 uur vertrokken zij richting Almelo. Daar kon na het verkennen van de vloer het lange wachten beginnen, want de groep was pas aan het eind van het ochtendprogramma aan de beurt.

De dans ging netjes, maar een aantal persoonlijke fouten zorgden toch voor ietwat teleurgestelde gezichten bij zowel danseressen als trainster. Desalniettemin mochten zij toch een beker in ontvangst nemen voor de tweede plaats.

De D-selectie tot en met 9 jaar, C-selectie tot en met 13 jaar en de A-selectie tot en met 16 jaar mochten ‘s middags de wedstrijdvloer betreden. Door de finale van de voorleeswedstrijd was de C-selectie tot en met 13 jaar niet helemaal compleet. Ondanks de daardoor ontstane gaten in de opstellingen zetten de meiden weer een mooie dans neer met veel energie en uitstraling.

De D-selectie tot en met 9 jaar had de wedstrijdzenuwen in tegenstelling tot vorige week in Harderwijk helemaal onder controle en lieten een zeer nette en foutloze dans zien. Dat het publiek meeklapt met de muziek is altijd een goed teken en zorgde voor een brede glimlach op het gezicht van de meisjes.

Daarna was het de beurt aan de A-selectie. Voor hen was dit de eerste wedstrijdervaring van dit seizoen en dat is zelfs voor deze ervaren meiden nog wat spannend. Met wat kleine foutjes in het begin, groeide de groep tijdens het dansen zichtbaar naar meer zekerheid en vertrouwen.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat niet 1, niet 2, maar alle 3 de groepen zich een jaar lang Oost-Nederlands Kampioen mogen noemen en naar voren mochten komen om een eerste prijs in ontvangst te nemen. Als klap op de vuurpijl kwam er daarna ook nog mooi nieuws vanuit Twello, want Bodée (C-selectie tot en met 13 jaar) is de nieuwe voorleeskampioen. De D-selectie mag zich nu gaan opmaken voor de officiële voorronde van het NK op 16 maart in Almelo. Voor de overige groepen staat er op 10 maart nog een oefenwedstrijd op de planning in Nieuwegein.

woensdag 13 februari 2019

Deel dit bericht