Drie punten in drie kwartier voor SV Twello

Twello- Op 2 december 2017 werd na de eerste helft de wedstrijd SV Twello – Victoria Boys gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. Met een 1-2 achterstand moest op donderdag 12 april de 2de helft gespeeld worden. In 45 minuten bogen de spelers van de thuisclub de achterstand 1-2 om in een 3-2 overwinning. Vooral de manier hoe dit gebeurde was als toeschouwer heerlijk om te zien.

Gretig begonnen de spelers van SV Twello aan deze 2de helft. Veel spelend op de helft van Victoria Boys kregen ze onmiddellijk een paar mogelijkheden. Toch was de eerste grote kans voor de spits van de gasten. In de 50ste minuut schoot Ali Aygun naast in kansrijke positie. Twee minuten later schoot Nicky Eekhuis na een mooie actie maar net over en zag Edward Achtereekte een kopbal via de handen van keeper Thomas Hendriks en de lat over gaan. Jesse van Brink liet op rechts mooie acties zien en het was dan ook jammer dat hij weer geblesseerd moest uitvallen.

De thuisploeg bleef druk zetten in een hoog tempo. Niet gejaagd maar docerend.

Toen er een klein half gespeeld was het eindelijk raak. Na een prachtige combinatie schoot Nicky Eekhuis de gelijkmaker binnen 2-2. Tevreden? Nee de thuisploeg wilde nog meer. In één minuut 4 kansen om te scoren, maar steeds lukte het niet. Met kunst en vliegwerk hield de doelman zijn doel schoon. Frank Wijnbergen schoof steeds vaker iets meer in. Dat kon deze avond ook, daar Patrick Beekman liet zien waar hij nog steeds in staat is. Vlot combinerend kreeg Max Smaal de bal. Tikte deze in één keer door op Frank Wijnbergen en vanaf rand strafschop gebied schoot hij de bal boven in de hoek 3-2. Nu ging Victoria Boys achter één op één spelen op zoek naar de gelijkmaker. Bijna was het raak maar twee super reddingen van keeper Jay Koster hield de thuisploeg op de been. En de thuisploeg? Zeker ook mogelijkheden om te scoren maar Tim Evers zag twee maal zijn schot net naast gaan. Na flink wat minuten extra tijd floot de goed leidende scheidsrechter H.A. Jansen uit Apeldoorn af. Drie belangrijke punten waren binnen.