DSVD – Eurobottle Voorwaarts

Twello- In de thuiswedstrijd stonden wij een lange tijd op voorsprong, maar DSVD beschikt over een brede selectie en zij wisten ons toen net te slim af te zijn. Nog steeds staan zij aan kop in de competitie, voor ons dus een grote uitdaging om de punten mee te nemen. Een flinke tegenvaller was dat coach Helma door ziekte niet aanwezig kon zijn bij de wedstrijd, maar wij waren blij dat Laurens dit kon en wilde opvangen.

Om 19.00 uur klonk het startsignaal in sporthal ’t Hoge Vonder te Deurningen. DSVD opende direct de wedstrijd via een afstandsschot, hier kwam vervolgens antwoord op vanuit onze kant. Het ging gelijk op, de defensie van Eurobottle Voorwaarts stond gedisciplineerd tegenover de fysieke ploeg van DSVD. In de aanval werd er doelgericht gespeeld, waaruit Ellen tweemaal wist door te breken en te scoren. In de 15e minuut wist Eurobottle Voorwaarts vanaf de cirkel een klein gaatje van 2 doelpunten te slaan: 5-7. De minimale voorsprong van één of twee doelpunten hield stand, totdat DSVD via een penalty voor rust de gelijkmaker maakte, namelijk 12-12. Dit was tevens de ruststand. Als we de structuur van deze eerste helft konden doorzetten in het tweede bedrijf lagen er mogelijkheden om deze wedstrijd te winnen.

Helaas begonnen we in ondertal waaruit DSVD via de cirkelspeelster 3 maal achter elkaar profiteerde en de stand binnen een mum van tijd op 16-13 zette. Een kortdurende keeperswissel pakte vervolgens goed uit, Suzanne stopte een paar belangrijke ballen vanaf de cirkel. Echter, vanaf dit punt slopen de foutjes in het aanvalsspel van Eurobottle Voorwaarts. DSVD werd nog feller, onderschepte een aantal ballen en wij kwamen moeilijker tot scoren. Ook werden acties richting doel en kansen tot een doelpunt helaas soms te vroeg teruggefloten. Het verschil dat DSVD in de beginfase van de tweede helft had gemaakt konden wij niet dichten. Ondanks dat bleven we knokken en wierpen we ons in het fysieke spel van DSVD. Na een ongeveer een kwartier was de stand 20-17. Door enkele verzilverde snelle tegenaanvallen kon Eurobottle Voorwaarts voorkomen dat DSVD verder uit zou lopen, we bleven geloven dat het tij kon worden gekeerd. Hun verdediging wisten we nog een aantal keer te passeren, doelpunten van ons kwamen veel vanaf de 6-meter in deze fase van de wedstrijd. In de slotfase, met nog minder dan 3 minuten op de klok, was de stand 27-23. Het verschil was net te groot voor de winst, maar we bleven als team doorgaan tot de laatste seconde. Met nog twee tegendoelpunten werd de eindstand uiteindelijk 29-23. Zaterdag 17 februari beginnen we periode 4 met de thuiswedstrijd tegen Fortissimo. We hebben nog wat goed te maken, we zien iedereen graag weer in de Jachtlust om 20.00 uur.