Een beetje geflatteerd, maar wel lekker voor Activia

Twello- Na de zware nederlaag vorige week bij de Witkampers was er deze week een thuiswedstrijd tegen het ook sterke Robur et Velocitas; een ploeg die we bij de top 6 verwachten deze competitie. Niels Achtereekte werd fit genoeg bevonden om zijn plaats centraal achterin in te nemen; daardoor kon Bas Tieman als laatste man opereren (zijn beste positie) en werd Dennis Wennink als centrale spits geposteerd. De openingsfase was levendig met twee ploegen die via het middenveld de aanval zochten maar waarin grote kansen gedurende lange tijd uitbleven.

Beide keepers moesten een keer handelend optreden en deden dit prima en het was wachten op de openingsgoal om de wedstrijd open te breken. Die goal viel gunstig voor Activia: een voorzet van Michael Hubner (niet zijn laatste bijdrage deze middag!) werd door een verdediger in de ogen van de scheidsrechter opzettelijk met de arm beroerd door een verdediger en dus gaf de leidsman een strafschop. Deze werd door Guus Leerkes (via de doelman) binnen geschoten en zo ging Activia met een 1 – 0 voorsprong de rust in.

Na rust begon Activia goed maar toen namen de gasten de regie in handen. Tussen minuut 50 en 70 voerden zij absoluut de boventoon en Activia kon in deze fase alleen maar verdedigen en de organisatie in stand houden. Hierin slaagden ze prima; achterin stond men goed en de middenvelders bleven meestal de controle houden. Robur kreeg wel wat mogelijkheden maar slaagde er nauwelijks in om doelman Winter aan het werk te zetten; daarvoor ontbrak het aan de juiste eindpass of de rust in de zestien. Een half uur voor tijd bracht trainer Hulshof spits Michiel Mikkers in voor Dennis Wennink en daarmee wist Activia de bakens te verzetten. Na, opnieuw, een voorzet van Michael ging Mikkers het duel aan met de doelman die hier geen raad mee wist en de bal los liet. De attente Jarle Visser tikte deze binnen en zo stond er opeens 2 – 0 op het bord. Niet veel later werd het zelfs 3 – 0 en dat was een prachtige team goal. Een pass van achteruit van Bas Tieman op Michael Hubner, diens voorzet op Michiel Mikkers werd door de spits afgelegd op Wouter Hameka die overtuigend binnen schoot. In de laatste minuten wist Robur de gewenste “0” aan Activia kant van het bord te schieten met de 3 - 1 maar als zij al het idee kregen om aan een erg late inhaalrace te beginnen werd deze direct weer aan flarden geschoten. Het was Michiel Mikkers die zijn sterke invalbeurt beloonde met een treffer die de eindstand van 4 – 1 opleverde. Een knappe, hoewel ietwat geflatteerde overwinning. Met dank aan een prima teamprestatie met een goede tactische organisatie en een hoop energie. Dat levert ook in de derde klasse punten op.