Een leven lang voetbal bij Voorwaarts

Twello- Voor 60-plussers is het vanaf 7 april mogelijk om weer lekker ouderwets een potje te voetballen. Dit gebeurt in de vorm van Walking Football, een voetbalvariant die speciaal is ontwikkeld om 60-plussers op een verantwoorde manier te laten bewegen.

De naam zegt het al: Bij deze voetbalvariant mag alleen worden gewandeld en is hardlopen dus verboden. Daarnaast wordt er op een klein veld gespeeld, zonder keeper en buitenspel. De bal mag niet boven heuphoogte komen en ook fysiek contact is verboden. Deze regels zijn opgesteld om de fysieke belasting zo laag mogelijk te houden en zo de kans op blessures drastisch te verminderen.

Proeftraining op vrijdag 7 april
Op vrijdag 7 april is er van 14:00 uur tot 15.30 uur een vrijblijvende proeftraining van Walking Football bij sv Voorwaarts Twello. Voor koffie wordt gezorgd en er is goede begeleiding aanwezig. Na een introductie gaan we het veld op voor een echt potje Walking Football. Deze proeftraining is de aftrap van een pilotfase van 8 trainingen (tot eind mei). Man of vrouw, wel of niet gevoetbald vroeger, het maakt niets uit. Iedereen is welkom en kan gratis deelnemen. Voor vragen kunt u terecht bij buurtsportcoach Wilco Huisman: 06-15823140 of buurtsportcoach@voorwaartstwello.nl

woensdag 29 maart 2017

Deel dit bericht