Een zwaarbevochten wedstrijd V&L VR1 op sportpark ‘de Grote Moat´

De Vecht- Begin deze week maakte trainer /coach Richard van de Zandschulp bekend dat de komende wedstrijden van cruciaal belang zouden worden om degradatie te voorkomen. De eerste uit die serie is tegen Tubbergen TVC. Vol goede moed liep het team naar het wedstrijdveld. Het fluitsignaal klonk en snel werd duidelijk dat het een pittige pot zou worden. TVC begon erg sterk, zette veel druk op onze defensie en creëerde een aantal mogelijkheden. De backs van V&L moesten even wennen aan de snelheid van hun tegenstander. Gelukkig staat hun redder in nood, genaamd Linda Casteel altijd op de juiste positie. Het team kreeg kansen, zo kreeg Celester Keizer na een goede actie de vrijheid om op goal te schieten. TVC was de bovenliggende partij en wonnen de meeste duels. Toch wisten ze niet tot scoren te komen mede dankzij de analist en tevens keepster Evelien Gerritsen. Zo won zij onder andere het 1 op 1 duel met de spits van TVC. Na 20 minuten speeltijd viel de vrouw van glas, genaamd Ilona Keizer geblesseerd uit. Ze moest helaas het veld verlaten. Haar vervangster was Brigit Kamphorst. Mede door de vele geblesseerde verdedigers moest er het een en ander verschoven worden in het veld. Sylvia Bouwmeester schoof door naar de linksbackpositie. Laura Bouwmeester verliet het middenveld en werd voorstopper en Lieke Hopman nam de mid-mid positie over. Vele aanvallen van TCV werden onderbroken, maar V&L kwam niet aan combineren toe. Het team ging de rust in met een gelijke stand 0-0.

In de rust werd besproken dat er meer initiatief moest worden genomen en dat ze eigen spel moesten gaan spelen. Anoek van Lohuizen kwam in het veld voor Myrna Schimmel. TVC kwam beter uit de startblokken dan V&L en had het een en ander gewisseld in de voorhoede. Dit zorgde voor gevaar vanaf de flanken zo brak er een buitenspeelster door en gaf een goede voorzet. De bal werd in eerste instantie weggewerkt maar kwam uiteindelijk door geklungel voor de voeten van de tegenstander, zij schoot hem goed binnen 1-0. Na de aftrap kreeg TVC meer moed, en gingen op jacht naar nog een doelpunt. Ditmaal begon de aanval bij een ingooi. De spits draaide goed weg en probeerde de bal voor te geven, dit lukte ook nog. Twee dames van TVC stonden vogelvrij in het vijfmeter gebied van keepster Evelien, waardoor zij makkelijk de 2-0 binnen kon tikken. De Vecht gaf niet op en probeerde nog iets goed te maken. Zo ging Linda Casteel mee naar voren en kreeg ze bijna de 2-1 op haar hoofd. Helaas mocht dit niet baten, de eindstand werd 2-0. Na een zwaarbevochten wedstrijd verlieten de dames van V&L het veld. Komende week gaat het team zich voorbereiden op de wedstrijd tegen Ratti.