Er wordt weer gehockeyd bij VHC Twello

Twello- Net als alle buitensportclubs in Nederland is ook VHC Twello afgelopen week weer opgestart voor alle leeftijden. Met de RIVM-richtlijnen in de hand is er hard gewerkt aan een plan om met het oog op veiligheid en gezondheid weer met veel plezier het veld op te kunnen.

“Afgelopen week hebben we kunnen zien dit heel goed is verlopen,” zegt Johan Homan, voorzitter van VHC Twello. “We zijn vorige week al gestart voor de jongste jeugd. Zij houden nog geen afstand. Deze week zijn daar de overige categorieën bij gekomen, deze trainen wel met afstand. Er staan maximaal 20 spelers op het veld. We hebben een veiligheidscommissie opgericht die goed toeziet op de activiteiten en vooral op de anderhalve meter. Zo mag alleen de trainer de ballen met de handen aanraken en na afloop wordt trainingsmateriaal schoongemaakt. We zijn heel blij en opgelucht dat de leden weer het veld op kunnen. We hebben veel geduld moeten hebben de afgelopen maanden. Eerst een lange winterstop en vervolgens zaten we met heel Nederland thuis. De leden die van het veld komen zijn allemaal heel blij dat ze hun teamgenoten weer zien en dat ze weer kunnen hockeyen, dat hebben de meesten echt gemist.” Bij VHC Twello kunnen niet-leden altijd al een periode gratis mee hockeyen. Homan vervolgd: “We zien dat daar ook nu gebruik van wordt gemaakt, nadat ze zich natuurlijk eerst hebben aangemeld (bij werving@vhctwello.nl). Voorlopig blijft het bij trainingen, we houden ons strikt aan de RIVM- en de KNHB-richtlijnen, hopelijk kunnen we, als alles zo goed blijft gaan na de zomer het wedstrijdseizoen starten.”

VHC Twello kijkt al vooruit naar het komend seizoen. Er wordt nagedacht over de teamindeling voor volgend jaar. En VHC Twello is bezig om twee nieuwe teams op te richten in een nieuwe klasse: Jong Dames en Jong Heren. Hierin vallen jongens en meiden van 17 tot 25 jaar. Deze groep is vaak net begonnen met studeren of een eerste baan en is met heel andere dingen bezig dan de senioren. Aan de andere kant zijn ze te oud om met de junioren mee te doen. Heb je interesse? Kijk dan even op facebook en meld je aan.

woensdag 20 mei

Deel dit bericht