ETT richt blik op de toekomst

Twello- De Eerste Twellose Toerclub (ETT) hield dinsdag 6 november de Algemene Ledenvergadering. Na het welkomstwoord van de voorzitter geeft penningmeester Ruud van Vliet een toelichting op de begroting. De vereniging blijkt er financieel goed voor te staan.

Wat wel aandacht vraagt, is de beschikbaarheid van vrijwilligers voor de verschillende activiteiten van de ETT. De vraag is hoe de vereniging het enthousiasme van de huidige vrijwilligers in stand kan houden en nieuwe vrijwilligers kan stimuleren om actief in het verenigingsleven te participeren. De ETT start daarom een denktank die voorstellen gaat doen om ervoor te zorgen dat de vereniging meer van de leden wordt en ook praktisch door hen wordt ondersteund.

Om de denktank te inspireren, brengt de vergadering in kaart wat de ETT voor de leden aantrekkelijk maakt. Dat blijkt veel meer te zijn dan alleen de sportieve uitdagingen. Het samen-uit-samen-thuisgevoel, het voor elkaar klaarstaan, ook buiten de sport, en de gezelligheid worden veel genoemd. Maar ook op sportief gebied waarderen de leden de mogelijkheden die het fietsen in ETT-verband biedt. Zoals de variatie aan snelheidsniveaus waaruit je kunt kiezen tijdens de trainingsavonden, de vele clubtochten in de weekenden, de routes door de fantastische omgeving die je in je eentje niet zou rijden en de verschillende cursussen. Zo zijn er trainingen op het gebied van fietsvaardigheid en navigatie.

De denktank gaat op deze punten voortbouwen en doet voorstellen om participatie van vooral de jongere leden te stimuleren. Doel is ervoor te zorgen dat er voldoende mensen een bijdrage leveren aan een bloeiende vereniging, ook in toekomst. Tijdens de volgende ledenvergadering legt het bestuur op basis van het advies van de denktank een aantal voorstellen voor. Want zei de voorzitter: ‘De ETT blijft ook in de toekomst een vereniging die gedragen wordt door de leden’.

Wil jij meer gaan fietsen, leren in een peloton te rijden, je fietsveiligheid vergroten of vooral gezellig met een aantal mensen mooie routes in de omgeving verkennen? Ga dan voor meer informatie over de ETT naar www.ett-twello.nl.

woensdag 14 november 2018

Deel dit bericht