Eurobottle Voorwaarts – Bentelo

Twello- De uitwedstrijd werd nipt gewonnen met 30-31: vanavond bij alweer de 12e thuiswedstrijd van dit seizoen kwam Bentelo op bezoek. Zij hebben ongeslagen periodetitel 3 binnengehaald en staan met 21 punten op een goede plek in de middenmoot. Met nog 3 wedstrijden te spelen konden wij met winst vanavond onszelf van plek 4 en daarbij de nacompetitie verzekeren. Meedoen hieraan zou een mooie ervaring zijn en aan iedereen van het team was te merken dat wij er vol voor willen gaan.

Nadat onze Welp van de Week het eerste doelpunt maakte, was het daarna de taak voor Eurobottle Voorwaarts. Al snel kwamen wij op voorsprong, via twee snelle tegenaanvallen en vervolgens twee penalty’s wisten wij afstand te nemen van Bentelo, 6-2. 10 minuten daarna was onze stand verdubbeld waarna Laura haar 3e penalty verzilverde en de stand naar 13-6 bracht. Het was een snelle wedstrijd, de flow zat er in en Bentelo had moeite om tot scoren te komen. Laura en Sharin zaten goed in de wedstrijd, vanaf de linkeropbouw en het midden waren zijn van groot belang en door wisselend te passeren en van afstand te schieten vloog de ene bal na de ander in het net van Bentelo. Vanuit onze dekking stond Alineke in de startblokken voor vele van de snelle tegenaanvallen. Het was geen moment een echte wedstrijd, met een ruststand van 20-13 zochten beide teams de kleedkamer op. Er werd besproken wat voor tactiek we zouden gebruiken voor de fysieke cirkel en middenopbouwer van Bentelo, maar voornamelijk dat we op deze manier door moesten gaan. Het spel dat we vorige week bij Kwiek niet konden neerzetten, konden we nu wel spelen en moesten we voortzetten.

De tweede helft werd ook voortreffelijk geopend, na een kwartier spelen stond het al 31-16. Bentelo had hier geen antwoord op en konden moeilijk tot scoren komen doordat de dekking sterk stond. Echter, na dit eerste kwartier kropen de slordigheidjes er bij Eurobottle Voorwaarts in waardoor zij vijfmaal achter elkaar wisten te scoren. Wij bleven op steken op 31 doelpunten en konden dit voor een korte periode niet uitbreiden. In de laatste paar minuten stond Eurobottle Voorwaarts toch weer op scherp en wist Alineke de wedstrijd af te ronden met een stand van 35-22.

Door deze winst en een groot verschil van doelsaldo met Kwiek die 5e staat, kan Eurobottle Voorwaarts stellen dat we verzekerd zijn van plek 4 en daarbij de nacompetitie! Met nog twee wedstrijden te gaan, waarvan volgende week zaterdag 24 maart om 20.00u de laatste thuiswedstrijd tegen Westsite uit Amsterdam. Deze uitwedstrijd liep niet volgens verwachtingen, en daarom zijn wij extra gebrand om volgende week in een hopelijk volle Jachtlust nog eenmaal een fantastische wedstrijd neer te zetten in de reguliere competitie. Deze avond zal tevens ook de uitreiking van de Dreamteam Competitie plaatsvinden.