Eurobottle/Voorwaarts – BWO

Twello- Afgelopen zaterdagavond stond de wedstrijd tegen BWO op het programma. In de uitwedstrijd wisten we van hen te winnen, maar toen werd er in de tweede helft pas een duidelijk verschil gemaakt. BWO staat 9e in de competitie, maar dat we de twee punten niet zomaar cadeau krijgen weten we allemaal.

De wedstrijd ging van start en we vonden al snel het goal. Ook BWO had er zin in en dit resulteerde in een stand van 4-4 na 5 minuten spelen. Onze aanval liep prima, maar in de dekking scoorde BWO veel te makkelijk. Toch wisten we, door de snelheid er in te houden, een paar puntjes voorsprong te verkrijgen. Zo scoorden we vier keer achter elkaar en stond het 8-4. Aanvallen werden goed uitgespeeld en die aanvallen resulteerde dan ook regelmatig in doelpunten. BWO gooide er ook nog wat doelpunten in, maar wist voor rust niet echt dichtbij ons te komen. De ruststand: 20-12.

De afspraak voor in de tweede helft: we krijgen geen ‘Twelloos dipje’. Vandaag gaat dit niet gebeuren. Zo gezegd, zo gedaan. Volgens onze welp konden we de 40 doelpunten echt wel halen, in onze ogen een beetje overmoedig maar het was het proberen waard. De tweede helft had iedereen hetzelfde doel. In de eerste instantie natuurlijk de twee punten in Twello houden, maar het doelsaldo omhoog halen door een keertje geen dip te hebben, is ook wel eens fijn. Na vijf minuten spelen was het verschil al tien doelpunten, namelijk 24-14. En we gingen door met scoren. BWO pakte nog een enkele keer een doelpunt mee maar onze dekking stond goed waardoor we het ze lastig maakten om te scoren. Met nog een kwartier op de klok ging het snel. We maakten maar liefst 6 doelpunten achter elkaar en gingen dus van een 31-18 naar een 37-18. Met nog drie minuten op de klok en een stand van 39-19 kregen we door dat de welp nog wel eens gelijk zou kunnen hebben. De 40 doelpunten waren in zicht. Eén doelpunt in drie minuten moet een makkie zijn, maar dit leek nog een lastige opgave. Toen uiteindelijk na een aantal mislukte pogingen toch het doel werd gevonden, klonk het fluitsignaal. Het scorebord gaf een 40-19 aan en iedereen was tevreden met het resultaat: de twee punten zijn binnen, BWO wist het laatste kwartier maar één keer te scoren (!), het doelsaldo is opgehoogd en het mooie van alles is: iedereen heeft vandaag gescoord. Weer een echte teamprestatie.