Eurobottle Voorwaarts DS1 kampioen en promoveert naar 1ste Divisie

Twello- Zondag 19 Maart was het D-day. De dag dat we het kampioenschap in de 2e divisie A definitief binnen konden halen. Het moest gaan gebeuren in Raalte om 12:30 uur. Ruim voor aanvang van de wedstrijd zaten de eerste supporters al op de tribune en hoe langer de klok tikte, hoe meer oranje de tribune kleurde. De toeters en trommels werden al volop uitgeprobeerd, het publiek had er zin in. De wedstijd kon beginnen! De eerste helft ging gelijk op en de spanning was voelbaar maar we wisten en hadden het geloof dat het mogelijk moest zijn om deze wedstrijd winnend af te kunnen sluiten. Dit werd in de rust (12 – 13) ook bevestigd door de coach. Nog 30 minuten op scherp, verdediging dicht en scoren!

De tweede helft wist Kwiek meteen 2 keer te scoren, waardoor we weer tegen een achterstand aankeken. We lieten de kop echter niet hangen en zetten nog eens extra aan, zoals we dit seizoen al vaker hebben laten zien. Na 10 minuten in de 2e helft hadden we weer 3 doelpunten voorsprong kunnen nemen en na 15 minuten zelfs 4 doelpunten. Kwiek gaf echter ook nog niet op en wist weer terug te komen tot 19-20. Verder dan dit liet Voorwaarts het niet komen, want we mochten best een keer verliezen, maar niet vandaag! Binnen 10 minuten mocht Kwiek 6 keer de bal uit het net vissen en stonden we met 19-26 voor. Voor de statistieken wist Kwiek nog een keer te scoren, waardoor we met eindstand van 20-26 het kampioenschap mochten gaan vieren. De buit was binnen, het publiek stond op de banken en lieten luidkeels van zich horen en er knalden vele confetti kanonnen. Kampioen van de 2e divisie A en volgende jaar mogen we dus uitkomen op het een na hoogste niveau van Nederland, de 1e divisie. Gelijk mochten wij vele felicitaties in ontvangst nemen en werd er al vast een klein feestje gevierd met de supporters. Uiteraard hebben de meiden van Eurobottle Voorwaarts nog hun eigen feestje in de kleedkamer gevierd waar de champagne rijkelijk vloeide. Maar er moest ook opgeschoten worden want in Twello en wel bij De Laene werd immers ook op ons gewacht. Daar werden we onthaald door Dames 2 en supporters en liepen we onder de supportersclub sjaals de kantine binnen. Het feest kon beginnen. En dat het kampioenschap gevierd is… reken maar, tot in de late uurtjes! Afgelopen zaterdag hadden wij de laatste uitwedstrijd, helaas lieten wij de punten achter in Purmerend maar getreurd werd er niet, we hebben de titel immers binnen.

De Huldiging
Zondag 26 Maart werden de meiden van Eurobottle Voorwaarts DS1 en de A1 verwacht aan De Laene. Daar werden we opgewacht door het bestuur en de supportersclub die ons naar een mooie cabrio bus brachten! De bus versierd met de oranje zwarte kleuren van Voorwaarts waren uiteraard goed zichtbaar. Er was aan alles gedacht, er stond zelfs een DJ op de bus om de sfeer te verhogen! Wat hebben de we genoten op de bus! Mensen die al buiten waren en zelfs mensen die naar buiten kwamen rennen staken hun duim op en vele dansten met ons mee aan de kant van de weg. Bij terugkomst aan De Laene waar velen ons op stonden te wachten hebben we ons pad vervolgd naar binnen waar er mooie woorden gesproken werden door de burgemeester, voorzitter van de handbal Rob Klunder, Willen Jan Candel van Eurobottle en coach Helma Meijerman. De meiden van Eurobottle Voorwaarts hadden als dank voor Eurobottle een kampioensshirt in laten lijsten met alle namen van de speelsters en begeleiders erop. Daarna ging de muziek aan en gingen de voeten van de vloer en bleef het nog lang onrustig aan De Laene.

woensdag 29 maart 2017

Deel dit bericht