Eurobottle Voorwaarts DS1 wint van DSS DS1

Twello- Blije gezichten van vreugde. Dat was het beeld op het veld in Heemskerk deze zaterdagavond 7 oktober na 2x 30 minuten spelen. De verwachtingen bij beide teams waren hoog gespannen. In dit duel werd er gestreden om plaats nummer 2 op de ranglijst. Met een jarige Brigitte Huisintveld op doel begonnen we de wedstrijd. Na 15 minuten spelen kwamen we op een achterstand van 9-5. We moesten wennen aan het feit dat DSS hard aanpakte en het tempo hoog lag. Na 15 minuten werd echter de achtervolging ingezet.

Het spel deinst op en neer richting de rust. DSS heeft wat pech met afstandsschoten en ook wij laten af en toe slordig spel zien. Met een stand van 14-13 in het voordeel van DSS werd de kleedkamer opgezocht. Dat DSS niet verder is uitgelopen hadden we mede te danken aan de afstandsschoten met strakke stuit van Melissa van Delsen. De keeper van DSS wist hier geen antwoord op. Met het startsignaal van de tweede helft wisten we dat er een tandje bij moest. Naarmate de minuten wegtikten nam de spanning toe. Al de gehele wedstrijd stonden we gelijk of met 1 punt achter. Pas na 17.25 minuten in de tweede helft kwamen wij voor het eerst op voorsprong, het wordt dan 23-25. Vooral op deze momenten is het heerlijk om te spelen in een hal die is gevuld met schreeuwende oranje supporters. Na de laatste 10 minuten, die uren leken te duren, kwam het eindsignaal. Met een eindstand van 28-30 mogen wij de punten meenemen naar Twello! Wie de wedstrijd heeft gezien kan beamen dat wij gevochten hebben als team tot de laatste minuut. Met deze winst op zak en een tweede plek op de ranglijst wordt alweer uitgekeken naar de volgende wedstrijden. Donderdag 12 oktober zullen wij spelen voor de beker tegen Heeten en zaterdag 14 oktober zien we jullie graag bij de kraker in de Jachtlust tegen DSVD. Bij winst met 5 doelpunten of meer is de eerste periode binnen. Dit is geen makkelijke opgave, dus schreeuw ons naar de overwinning.