Eurobottle Voorwaarts – DSVD

Twello- De eerste periode in de 1e divisie stond op het spel. Vooraf waren de verwachtingen dat het een loodzware opgave zou worden tegen een zeer ervaren en sterk DSVD. DSVD staat al jaren aan de top van de 1e divisie en moest vorig seizoen in de allerlaatste wedstrijd het ticket voor de eredivisie aan E & O laten. Met het nieuwe vrouwelijke trainersduo, afkomstig van Kwiek, stonden ze na 5 wedstrijden ongeslagen aan kop. Jachtlust was volgelopen met enthousiaste handbalkenners maar ook verrassend veel omni leden die weleens wilden meemaken wat een avondje tophandbal in Twello inhoud. De start was voor DSVD, met snelle aanvallen namen ze direct een voorsprong van 3 doelpunten. De Voorwaarts meiden kwamen echter steeds beter in de wedstrijd en punt voor punt werd de achterstand ingelopen. Onze keepster keepte een topwedstrijd en zorgde er mede voor dat Voorwaarts op voorsprong kon komen. De energie die er gegeven moest worden was groot maar met een sterke eindsprint werd een 14-9 ruststand behaald.

Na rust namens de trainsters van DSVD echter maatregelen, speelsters van Voorwaarts werden vastgezet en het tempo ging nog verder omhoog. De meiden van DSVD hadden een grote en sterke reservebank, waardoor zij constant een goed spel konden laten zien. Voorwaarts kreeg het moeilijk en DSVD rook hun kansen. Helaas werd er 2 minuten voor tijd een tijdstraf gegeven door de scheidsrechters uit Alkmaar waardoor we bij 1 punt voor moesten doorspelen. Na een goede aanval van DSVD werd het gelijk. Voorwaarts kreeg vervolgens een straf waardoor DSVD de bal in de laatste 30 seconden kreeg. Dit werd benut waarna de resterende tijd te kort was om nog een doelpunt in het goal te kunnen krijgen. Hierdoor is er een eindstand bereikt van 25-26. De teleurstelling was bij de speelsters van Voorwaarts en het publiek op de gezichten te lezen maar na een korte periode kwam het besef dat er met 100% passie en strijd een geweldige prestatie was geleverd tegen het sterke DSVD.

DSVD wint met deze overwinning de 1e periode, Voorwaarts gaat volgende week zondagmiddag starten voor de 2e periode met een uitwedstrijd naar Cothen tegen Fortissimo. Dit team zit in een flow, ze hebben de laatste wedstrijden met overtuigende cijfers gewonnen. Dit zal dus weer een zware partij worden maar met de steun van de supporters en hopelijk met veel strijdlust gaan we weer voor de 2 punten.

woensdag 18 oktober 2017

Deel dit bericht