Eurobottle Voorwaarts – Gemini

Twello- Zaterdagavond kwamen de dames van Gemini uit Zoetermeer op bezoek bij Eurobottle Voorwaarts in de Jachtlust, voor het team de vierde thuiswedstrijd van dit seizoen. Gemini heeft van de zeven gespeelde wedstrijden er wisselend 3 gewonnen en 4 verloren. Afgelopen week is er goed getraind, waardoor Eurobottle scherp aan de wedstrijd konden beginnen om samen met steun van het publiek de twee punten in Twello te houden. Anders dan anders, begon Eurobottle Voorwaarts in de dekking aan de andere kant van het speelveld, maar dit zorgde ervoor dat het team extra gebrand was om te winnen.

De wedstrijd werd geopend met een afstandsschot van Eurobottle’s kant. Hoewel het eventjes gelijk ging tot 2-2, kon Eurobottle Voorwaarts vervolgens na 5 minuten de score uitbreiden door met snelheid naar voren te spelen. Gemini speelde een vertraagd aanvalsspel, waardoor er in de dekking veel moest worden gefocust op het scherp blijven en de omschakeling naar voren. Na een kwartier te hebben gespeeld, stond er een stand van 10-5 op het bord, waarop er een moment volgde dat Gemini iets dichterbij kroop tot een verschil van 3. De voorsprong kwam echter niet in gevaar. Zowel aan de kant van Gemini als aan de kant van Eurobottle Voorwaarts werd er om en om gescoord. De focus werd herpakt in de slotfase van de eerste helft, en Melissa maakte in de laatste secondes de ruststand 17-11 door een prachtig afstandsschot in de kruising.

In de rust werden er verschillende tactieken besproken om het snelle spel voort te kunnen zetten, en direct in de tweede helft plukten we hier de vruchten van. De score werd uitgebreid door snelle tegenaanvallen en breaks, waarna in de 10e minuut een score van 25-13 te zien was. Samenwerking in de dekking, mooie reddingen van de keepster, en Ellen was niet bij te houden. Ook vanuit de hoeken was er een snelle omschakeling naar voren, waardoor er ruimte was voor variatie en samenspel om het net te vinden. Er werd vrijuit gehandbald en Eurobottle kon het publiek een eigen spelletje laten zien, na 20 minuten stond het 33-19. De linkerhoek van Gemini wist in de tweede helft op technische wijze een aantal keer te scoren, maar dit mocht niet baten in het eindresultaat. De wedstrijd werd met een stand van 37-21 afgefloten.

Aankomend weekend op zaterdag 4 november reizen wij om 16.45u af naar een oude bekende, Z.A.P. in Breezand! Z.A.P. heeft 13 punten weten te behalen uit 8 wedstrijden en staat momenteel op de 2e plek. Dit belooft een sensationele wedstrijd te worden, en er zijn nog plekken vrij in de Happy Bus. Meld je dus snel aan via scvwhandbal@gmail.com want vol = vol!