Eurobottle Voorwaarts – Z.A.P.

Twello- Deze zaterdagavond mocht Eurobottle Voorwaarts de dames van ZAP uit het verre Breezand verwelkomen. ZAP staat op de tweede plek met 1 punt minder dan koploper DSVD. Vorig weekend konden ze gelijk komen met hen, maar door een gelijkspel tegen Fortissimo liepen ze dit mis. ZAP zal ongetwijfeld gebrand zijn om nu wel de volle winst te pakken. Zeker ook omdat wij bij hen de punten hebben meegenomen na een bloedstollende slotfase, dat in 26-27 winst voor ons eindigde. ZAP is gegroeid, een sterk team met een duidelijk doel. Vanavond moesten alle puntjes op de i staan om de punten in Twello te houden, om hierdoor een stapje dichterbij het behouden van de 4e plek te komen.

Nadat onze welp Nikki het eerste doelpunt had gemaakt, floten de scheidsrechters om 20.00u de wedstrijd aan in een volle Jachtlust. ZAP wist in onze aanval de bal te onderscheppen en direct op voorsprong te komen. Hierdoor werd onze aandacht meteen even aangescherpt. De gehele eerste helft ging gelijk op, van 3-3 na vijf minuten stond de stand na een kwartier op 8-8. Voornamelijk de midden-opbouw van ZAP de bepalende speelster. Hierdoor kwam een verandering in onze dekking, van een 6-0 gingen we naar een 5-1 om dit te verstoren. ZAP wist hier op te anticiperen door hun midden als tweede cirkelloopster neer te zetten, en sloeg een gaatje in de stand, 10-13. Een lobje van Alineke en een penalty van Sharin zorgde ervoor dat ze niet verder uitliepen, 14-14. Ellen ramde er van afstand ook nog twee in, waar ZAP dit ook deed en de ruststand op 16-16 kwam.

Er lag veel ruimte in hun dekking als er op druk werd gespeeld. Bovendien waren er ook mogelijkheden tot de snelle tegenaanval door de positie- en spelerswissels van ZAP. Hieruit zouden we in de tweede helft nog meer kunnen profiteren. We hadden een sterke eerste helft neergezet, maar iedereen wist bij zichzelf al dat er veel meer te halen viel. Vol vertrouwen kwam Eurobottle Voorwaarts het veld op, klaar voor de tweede helft. Sharin maakte de openingstreffer en de turbo ging aan, 19-17. Toen kwam hetgeen wat van tevoren was verwacht: de 7e veldspeelster van ZAP. ZAP verloor de bal, het doel was leeg en Suzanne wist nu wat haar te doen stond. In een muisstille zaal volgden alle ogen de bal die van de ene kant van het veld ‘op z’n gemakje’ het andere doel in stuiterde, waarna er een euforie losbarstte. Het 20e doelpunt stond op de naam van onze juichende keepster Suzanne. 7 veldspelers tegen en mandekking in onze aanval leken niet te baten, Voorwaarts kreeg vleugels. De dekking stond als een Deijk, Sharin en Alineke waren trefzeker aan de linkerkant waar Lizet de rechterkant op zich nam. Met nog minder dan 5 minuten was de stand 30-24. ZAP wist er via de cirkel nog een paar te scoren, maar het spel was gespeeld. Hun geluksvogel had zijn vleugels aan ons afgestaan en keerde terug als pechvogel. Onder luid gejuich van de supporters ging het fluitsignaal met een eindstand van 33-28.

De puntjes stonden allemaal op de i, wat een sensationele wedstrijd. Hierdoor is de definitieve 4e plek en tevens de nacompetitie weer een stukje dichterbij. Supporters bedankt voor de massale komst en we hopen iedereen volgende week te zien voor de derby tegen Kwiek! Deze zal om 19.30u gespeeld worden in de Tijenraan te Raalte.