Feestelijke opening jeu de boulesbaan en ontmoetingsplek bij De Benring

Voorst- Met een flinke worp opende Bernard Mulder (88) vrijdagmiddag onder belangstelling van tientallen buurtbewoners de jeu de boulesbaan. Anneke van Oorde heette de aanwezigen welkom namens de initiatiefnemers van de ’ontmoetingsplek’, een project van Mens en Welzijn en het woonzorgcentrum, met als doelstelling andere (eenzame) mensen te bereiken en te ontmoeten. Het ontmoeten benadrukt ze, is niks ‘moet’, maar juist samen zijn, een praatje, koffie of een spelletje, alles is mogelijk.

“Met dat doel voor ogen, zijn wij heel blij met de jeu de boulesbaan. Openbaar dus bewoners van de Benring maar ook andere inwoners van het dorp kunnen er gebruik van maken. In het kader van verbinding en ontmoeten, samen zijn,” aldus Anneke. De aanleg van de baan inclusief een fraaie robuuste houten bank, werd gesponsord door landgoed Beekzicht. Om alle belangstellenden het spel jeu de boules precies uit de doeken te doen komt buurtsportcoach Guus Kroes op 21 oktober een clinic (cursus) geven op de baan. De nieuwe baan naast het plein voor De Benring was versierd met een enorme stoffen slinger, gemaakt door bewoners van de Benring. Bedoeld voor de Voorsterkleifair van 18 september, maar na een was- en strijkbeurt prima geschikt voor hergebruik bij de opening. Over verbinding en saamhorigheid gesproken!

Ontmoeting
Tijdens het openingsfeestje was het binnen in de inloopruimte ook een drukte van belang. Alle aanwezigen dronken samen koffie/ thee met wat lekkers.
De doelstelling van de ontmoetingsplek werd hiermee bereikt. Buurtmaker Marije van Ingen (Mens en Welzijn) spoorde de aanwezigen aan om hier gebruik van te blijven maken en om andere bewoners, die alleen thuis zitten en soms eenzaam zijn, aan te sporen een keer mee te komen.

woensdag 28 september 2022

Deel dit bericht