Feller Orderbos wint verdiend van SV Twello

Twello- Met 0-1 heeft SV Twello thuis verloren van Orderbos en dat was volkomen verdiend. De gasten waren veel feller in de duels, hadden de echte wil om te winnen.

Dankzij keeper Jay Koster wist Orderbos maar één maal te scoren. Na 3 minuten schoot Patrick de Velde Harsenhorst snoeihard op de lat buiten bereik van keeper Jay Koster. Niet veel later hadden de spitsen de hoek voor het uitkiezen, maar katachtige reacties van Jay Koster voorkwamen een 2de doelpunt van Orderbos. Pas na ruim 20 minuten kreeg Tom Nijdeken bij een corner een kans, maar zijn inzet ging naast. Pal daarna schoot Jesse Knetsch te zacht op het doel en kon keeper Tom Coulier redden. Een opleving van de thuisploeg. Echt niet. Orderbos bleef domineren. Peter Jan Kloppers miste waar gewoon weg niet te missen viel en Jay Koster redde met handen en voeten een paar maal wel heel knap. Toen in de 34ste minuut verdedigend totaal verkeerd gedekt werd scoorde Joeri Peters heel simpel 0-1 al zat Jay Koster ook er ook dit keer nog bijna bij. Pal voor de rust had Peter Jan Kloppers weer een kans om van te watertanden, maar ook deze kans was niet aan hem besteed. Ruststand 0-1 en daar mocht sv Twello heel blij mee zijn.

Na de rust speelde de thuisploeg met de wind in de rug, maar weer was het eerst Orderbos dat een grote kans kreeg. Ook dit maal was deze kans niet aan hen besteed. Na 50 minuten werd de druk van de thuisploeg groter, maar de nauwkeurigheid ontbrak. Echte kansen kreeg s v Twello niet. In de 69ste minuut gooide keeper Jay Koster verkeerd uit en Robert van Verseveld schoot in kansrijke positie over. De thuisploeg kreeg via Edward Achtereekte wat mogelijkheden en Nicky Eekhuis zag zijn schot net over gaan. In de 81ste minuut gaf scheidsrechter T Oosterman terecht een strafschop aan Orderbos. Maar ook dit maal toonde Jay Koster zijn klasse en ranselde de bal uit het doel. Zo bleef de stand 0-1. Een verdiende overwinning voor de ploeg uit Apeldoorn. Volgende week moet sv Twello uit tegen Groen Wit. Wie weet lukt dan wel wat er deze middag allemaal mis ging.