Fit & Fun Voorwaarts 1 – PCA Kwiek 1   36- 28

Twello- Dit keer stond de wedstrijd tegen Kwiek op het programma. Eerder deze week werd er door beide teams al gespeeld voor de beker. Fit& Fun Voorwaarts won van Lettele, Kwiek verloor van DFC. Echter voor nu stond er dus een echte derby op het programma en de tribune was dan ook goed gevuld. Al voordat de warming-up begon zaten de trouwe supporters er al helemaal klaar voor.

Helaas begonnen wij de wedstrijd niet scherp. Afronding was niet goed en verdedigend waren we slap. Na een blik op het scorebord 0-2, wisten wij dat we een knop om moesten zetten. Het gas ging erop en al snel werd de voorsprong gepakt. Kwiek had een time-out nodig om de boel te organiseren. Verdedigend zat het bij Fit & Fun Voorwaarts dicht en aanvallend werd er op alle posities gescoord. Stand na 17 min 8-2. Onze keeper stond lekker en wist 2 penalty’s te stoppen. We konden ons eigen spelletje spelen, lekker op snelheid. Ruststand 18-11. Ook de tweede helft bleven we werken in de verdediging waardoor Kwiek een paar keer tijdspel kreeg. Aanvallend waren we ook niet te stoppen. Mooie 1-2 tjes met de opbouwers en Merlin op de cirkel, grieperige Alineke die mooie breaks kon lopen, hoeken Sharin en Quinty die de ballen via de paal het doel in knalde, Laura scoorde via mooie passeeracties en Ellen en Aniek die van afstand hard in de kruising schoten. Ook A-speelster Jill wist te scoren. Aanvallend probeerde Kwiek verschillende tactieken. Wij konden hier goed mee omgaan. Na 15 minuten spelen in de 2e helft was de stand 27-16. Ondanks dat er op het einde de concentratie wat verslapte en er foutjes werden gemaakt kwam de overwinning niet meer in gevaar. Wederom was het echt een teamprestatie want iedereen heeft gescoord. Eindstand 36-28. Dank weer aan alle supporters, de sfeer was weer geweldig om in te spelen. Volgende week spelen we op zondag en moeten we naar Aalsmeer. Aanvang 13:15. Aalsmeer staat 3e dus we hebben alle support nodig.