Fit & Fun Voorwaarts – Anytime Fitness BFC   33-14

Twello- Na vorige week, waar we een mooie overwinning boekten tegen ZAP, stond BFC op het programma. Helaas moesten we het doen zonder Sharin en Laura. Sharin voor een buitenlandse stage en Laura door een blessure. De uitwedstrijd werd gewonnen we met 29-41, maar de laatste weken verloor BFC maar met 1 of 2 punten verschil. We moesten ze dus zeker niet onderschatten. De E en F jeugd van Klarenbeek had de eer om te mogen oplopen met de dames van Fit & Fun Voorwaarts. Hierna werd de wedstrijd aangefloten. Het begin was wat stroef aan de kant van Voorwaarts.

Er was toch wel wat sprake van spanning. BFC pakte dan ook brutaal de leiding 0-2. Ellen wist het eerste doelpunt te maken voor Voorwaarts en Melissa maakte het met een penalty weer gelijk. BFC wist te scoren vanaf de cirkel en van afstand. In een time out maakten we afspraken en daarna stond de verdediging als een huis. Kwam BFC en dan toch nog door, dan stond daar Suzanne die de bal uit het doel wist te houden. Aniek wist met een snoeihard schot van afstand te scoren. Ook Alineke wist hoe ze penals moest nemen en deze zaten er dan ook strak in. We konden een paar keer op de break en merkten dat BFC het conditioneel zwaar had. Wij wisten 6 keer achter elkaar te scoren. De kleedkamers werden opgezocht met een ruststand van 14-7.

Merlin wist in de tweede helft gelijk weer te scoren met een mooie actie op de cirkel. Ook Patrica wist te scoren vanuit de hoek. Verdedigend zat het dicht bij voorwaarts en BFC wist 10 minuten lang niet te scoren. Stand 25-10. Een schot van afstand van Alineke belandde voor de zoveelste keer op de paal. Meerdere speelsters hadden ruzie met de lat of paal deze wedstrijd. Op de break werd Quinty hard onderuit gehaald en kon niet verder spelen. Keyara wist koelbloedig de penal raak te schieten. Een minuut voor tijd kwam de glimlach bij iedereen op het gezicht, de punten bleven in Twello. De eindstand 33-14.

Volgende week spelen wij op zondag 10 feb om 13:30 uur tegen Quintus 2 in Kwintsheul. De wedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 2 van de ranglijst. Wij hebben alle support nodig. Komt u ook?