Fit & Fun Voorwaarts – Bentelo 32-17

Twello- Deze zaterdag kwamen de dames van Bentelo op bezoek. De uitwedstrijd tegen hen was pittig en werd nipt gewonnen met 24-25, dat moest thuis anders. In de voorbespreking is het woord ‘snelheid’ meerdere malen gevallen en dat we eigenlijk gewoon ons eigen spel moesten laten zien. Sharin opende de wedstrijd waarna Bentelo een penalty benutte. Zij kwamen vervolgens op 1-2 voorsprong, maar Alineke had hier antwoord op en vervolgens ging Fit & Fun Voorwaarts er overheen. Via de 2-2 was de stand na ruim een kwartier spelen uitgelopen naar 10-4.

Wij speelden met meer snelheid en gedrevenheid naar het doel, snelle tegenaanval kon een aantal keren worden gelopen en er werden aanvalsconcepten gespeeld om variatie te creëren en zo tot scoren te komen. Daarnaast met een goede dekking en een goed keepende Suzanne erachter zorgde Fit & Fun Voorwaarts ervoor dat Bentelo de dubbele cijfers voor rust niet kon halen, en wij al een ruime voorsprong voor onszelf hadden gemaakt. Met 18-9 werden de kleedkamers opgezocht. In de kleedkamer kwamen we eigenlijk tot de conclusie dat we wel tevreden waren. Blijven variëren in de aanval, op druk, kansen benutten en de dekking zo houden. In de tweede helft ging de sneltrein weer aan, Ellen en Alineke waren goed voor 5 break-outs doordat we de bal wisten te onderscheppen en tik tik tik naar voren gingen of van achter de bal op maat werd aangespeeld. Bentelo wist een paar doelpuntjes te maken, maar kon daarna direct de bal weer uit het netje halen doordat wij snel de bal weer konden opbrengen. Sharin en Patricia maakte nog twee doelpunten vanuit beide hoeken, ook werd Merlin op de cirkel gevonden. Laura had met haar afstandsschoten ook een aanzienlijke bijdrage aan de score. Via 25-15 na 12 minuten spelen, werd er 18 minuten later afgefloten bij een stand van 32-17. Een spannende wedstrijd zoals uit bij Bentelo is het niet geworden en wij hebben wel weer lekker op snelheid kunnen spelen. Zaterdag 19 januari, staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen E&O uit Emmen.