Fit &Fun Voorwaarts boekt fraaie overwinning

Twello- Er stond een echte spannende derby op het programma, 2 clubs uit het oosten, die beide in 4 wedstrijden 1 punt hadden behaald. Na vorige week net verloren te hebben tegen Borhave, wilden we vandaag heel graag de punten in Twello houden. Voorwaarts mocht beginnen in de aanval en het eerste schot van Ellen belandde op de paal. Gelukkig wist Alineke wel de bal tussen de palen te krijgen en maakte de 1-0. DSVD wist met een hard afstandsschot gelijk de 1-1 te maken. De eerste 10 minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. Daarna wisten wij een klein gaatje te slaan. Lisa maakte mooie doelpunten met haar krachtige afstandsschoten en mooie passeerbewegingen.

Na 20 minuten spelen maakte Hilke de stand 12-8. We maken wat fouten en misten wat kansen en zo wist DSVD weer gelijk te komen. We zochten de kleedkamers op met een ruststand van 14-14. In de tweede helft gaat het lang gelijk op en is het stuivertje wisselen. Dan hebben we een heel klein dipje. Foutjes die door ons worden gemaakt, worden keihard afgestraft. Zo komt DSVD op voorsprong 21-24. Na een time-out herpakken we ons. De dekking staat als een huis en de aanval gaat lopen. Sharin weet de ballen er vanuit de hoek er mooi in te knallen en Lieke stopt op een geweldige manier een penal. DSVD weet ruim 10 minuten niet tot scoren te komen. De stand wederom gelijk. Het is billenknijpen en menigeen heeft een hartslag van 200. Ellen scoort via een break en zo komen we op voorsprong die we niet meer uit handen geven. Eindstand is 27-25. De eerste overwinning in de Eredivisie is een feit.

Trots op de meiden!!! Supporters jullie waren weer top. Wat is het toch geweldig om voor zo’n publiek te mogen spelen. Volgende week op bezoek in Venlo, aanvang 19:00 uur. De happybus zal weer rijden, dus geef je op en ga gezellig mee.