Fit & Fun Voorwaarts neemt punten mee naar huis

Twello- Om 16:45 zat de bus vol met speelsters en supporters om te vertrekken naar Kwintsheul. Daar stond de wedstrijd tegen Quintus op het programma. Quintus staat als 4e op de ranglijst en zal daar ook eindigen na de reguliere competitie. Thuis werd er nipt verloren met 24-27 dus het beloofde een mooie pot te worden. De sfeer in de kleedkamer en tijdens de warming-up was goed. Toen om 20:00 de wedstrijd werd aangefloten wist Lisa al snel het doel te vinden met een hard schot van afstand.

Quintus had daarop gelijk het antwoord en scoorde door een snelle midden uit. In het begin was het wat slordig. Aan beide kanten waren er wat technische fouten en slordige afspeelballen. Quintus wist te scoren vanaf de cirkel en van afstand. Aan onze kant scoorde Alineke vanuit de hoek met een mooi lobje, en Daimy en Ellen wisten goed de ruimte in het midden te benutten. De stand ging gelijk op en na 20 minuten spelen in de eerste helft stond het 10-10. Helaas kregen wij een 2 minutenstraf waardoor Quintus voor rust 2 keer kon scoren. Ruststand 12-10.

In de rust werden er afspraken gemaakt, dekking dicht en vanuit daar in de aanval. Nou deze opdracht werd perfect uitgevoerd. De verdediging stond als een huis. Kwam Quintus er toch langs, dan stond daar Lieke nog die geweldige reddingen verrichtte. Quintus kwam 15 minuten niet tot scoren. Wij daarin tegen gingen vrolijk door. Hilke scoorde vanaf de cirkel en Aniek vanaf de hoek. Stand met nog 10 minuten te spelen, 15-21. Quintus besloot om in de aanval met 7 veldspelers te gaan spelen en de keeper eruit. Maar ook toen kwamen ze amper tot scoren. Laura stond echt te verdedigen als een beer en niemand kwam er langs. 2 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam er bij iedereen een glimlach op het gezicht. De punten gingen mee naar Twello. Eindstand 16-24.

De sfeer in de bus op de terugweg was top. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de winst gevierd. Wij mogen even genieten van een korte rust, de laatste wedstrijd zal zijn op zaterdag 15 februari. Thuis in de Jachtlust zullen wij om 20:00 spelen tegen SEW. Dit zal een belangrijke wedstrijd worden en gaat bepalen op welke plek we gaan eindigen in de reguliere competitie. Wij staan nu met 3 andere ploegen op 11 punten. Zullen we in de degradatiepoule terecht komen of zullen wij stunten en in de kampioenspoule komen? Kortom alle support is nodig, tot dan.