Geen walk-over voor Twellose Schaakclub

Twello- Met 0 matchpunten en slechts 4 bordpunten bungelde Groenlo, tegenstander van de Twellose SC, onderaan de ranglijst. Het verloor in de vorige ronde zelfs met maar liefst 6-0 van nummer voorlaatst. Het zou dus een makkelijke avond moeten worden voor koploper Twello, maar het werd billenknijpen tot en met de laatste partij.

Hoewel de Twellonaren op de meeste borden geen overwicht hadden, begon het zestal voortvarend. Jos Barendregt pareerde een gevaarlijk ogende aanval, won hierbij een pion en veroverde later een toren. Henk Casteel won weer eens met zijn geliefde Evans-gambiet en stond het om 10 uur al 2-0 voor de Twellonaren.

Gerard Bons verbruikte veel tijd om verlies van een kwaliteit te voorkomen, maar kon dit niet afwenden. Bons gaf op toen hij in tijdnood ook nog een röntgen-aanval toeliet. Op het bord van René Rouwhorst stond de ene loper achter pionnen te kijken en de andere had geen velden. Toen hij zich uit deze benarde positie bevrijd had, sloeg hij met kwaliteitswinst toe (3-1).

Wobbe de Vries stond aanvankelijk goed, maar gaandeweg raakten zijn stukken overbelast. Met paard tegen toren en wederzijds enkele pionnen speelde hij een kansloos eindspel (3-2). Gelijk op ging het in de partij van Tjeerd de Jong, maar in tijdnood dreigde hij zijn pot te verliezen. Toch sleepte hij remise uit het vuur. Met eeuwig schaak redde De Jong zijn partij en de wedstrijd (3½-2½). Door de nipte winst blijft de Twellose Schaakclub ongeslagen de ranglijst aanvoeren met een punt voorsprong op Lochem.

woensdag 28 februari

Deel dit bericht