Gemini – Fit & Fun Voorwaarts 19-25

Twello- Vorige week kon Fit & Fun Voorwaarts de koppositie van Quintus overnemen door winnend de wedstrijd af te sluiten. In de negende speelronde mochten de dames zich met mooie nieuwe aanrijshirts, aangeboden door de Supportersclub, om 18.00 uur verzamelen voor de reis naar Zoetermeer om deze positie te verdedigen. Na ruim anderhalf uur in de Happybus stond Fit & Fun Voorwaarts om 21.00 uur tegenover Gemini. Na vijf minuten spelen klonk pas het eerste signaal voor een doelpunt, de wedstrijd kenmerkte een moeizame start die de gehele wedstrijd aanhield.

De aanval verliep niet zoals wij wilden, er werd soms te snel op doel geschoten en als er kansen werden gecreëerd waren deze helaas niet altijd trefzeker. Ondanks dat de aanval niet lekker liep kon Gemini ook niet tot scoren komen door fouten of doordat de dekking hun aanval wist te weren. Na bijna een kwartier was het 0-5 en langzaam maar zeker vielen er meer doelpuntjes. Melissa was belangrijk voor 2 penalty’s en Sharin vanuit de snelle tegenaanval. Na ruim 20 minuten spelen stond er een magere 4-0 op het scorebord. Nadat Sharin vanaf de linkerhoek nog had gescoord stond het 5 minuten later 9-11, dat tevens ook de ruststand was, doordat de hoeken van Gemini het net wisten te vinden. Ondanks dat de vertrouwde Voorwaarts supporters luidkeels aanwezig waren met behulp van de trommels was de sfeer in de hal toch een beetje vreemd en mat. In de kleedkamer gaf Helma een peptalk, weliswaar was dit geen glorieuze wedstrijd maar in de tweede helft moest er een knopje om voor het behalen van de winst. Aanval opbouwen, scoren en veel aandacht en energie in de dekking met daarbij voornamelijk de hoeken en cirkel dicht. Iedereen stemde in, maar desondanks begon de tweede helft ook weer moeizaam. Gemini kwam meteen op gelijke hoogte en wist met een break-out daarna de 12-11 te maken, dit was even slikken. Ellen en Aniek vanaf het midden en rechts maakte toen belangrijke doelpunten, maar mede door een penalty en break voor Gemini konden zij ook bijblijven tot 17-17. Op een gegeven moment kwamen zij in ondertal te staan en konden wij de voorsprong weer op ons nemen. Gemini ging nog meer vertraagd spelen, maar dit werkte in hun nadeel. De flow waarop we hadden gehoopt kwam in de laatste minuten van de wedstrijd naar boven. Melissa schreef nog een penalty op haar naam, Merlin tikte er op de cirkel tikte nog 3 in en Alineke sloot de wedstrijd af met een lobje, dit was de 19-25 en ook de eindstand. Het was een moeizame wedstrijd, we hebben het spannend gemaakt voor het publiek dat wij heel dankbaar zijn voor het mee- en afreizen van en naar Zoetermeer om ons naar de overwinningen te helpen. Voordat wij zaterdag 10 november Kwiek mogen ontvangen in de Jachtlust voor een mooie derby, mag Fit & Fun Voorwaarts aankomende dinsdag 6 november eerst naar Bathmen voor de bekerwedstrijd tegen Lettele. Hiervoor is de steun ook van harte welkom, 20.30 uur fluitsignaal in de Uutvlog.