Geweldig sportfeest voor vso-leerlingen Daniël de Brouwerschool

Wilp- ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’. Deze beroemde uitspraak van wijlen Johan Cruyff gaat zeker op voor de Daniël de Brouwerschool in Wilp. Normaal doen ‘slechts’ 50 leerlingen mee aan de jaarlijkse open dag van de Johan Cruyff Foundation in het Olympisch Stadion. Vandaag zijn dit er liefst 140. Zij komen niet in actie in Amsterdam, maar op landgoed De Lathmer.

Anita Bruyns is vakleerkracht bewegingsonderwijs en vrijetijdsfunctionaris op de regioschool. Zij legt uit dat 20ste editie van de open dag in verband met corona op twintig locaties verspreid over het land plaatsheeft.

Het festijn, waarbij zestien verschillende sporten worden aangeboden, is in Wilp alleen bedoeld voor leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs. Dit zijn jongeren tussen de 12 en 20 jaar met een beperking.

Op het speelveld en Johan Cruyff Court nabij de Daniël de Brouwerschool kunnen deelnemers vanochtend onder meer voetballen, korfballen, handbiken, roeien (apparaat) en volleyballen. Speciale gasten zijn handbiker Tim de Vries en volleybalster Celeste Plak, ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation. Aanwezig zijn verder oud-leerlingen Wessel Kamphuis en Eefje Bruyns. Beiden mogen zich ook ambassadeur noemen, omdat ze jaren geleden tot de ’14 van Johan’ behoorden.

Aan het sportfestijn in Wilp werken Uniek Sporten Voorst, Voorst Actief on Tour met de High-Five bus en de Sportcarrousel uit Deventer mee. Publiek is vanwege de COVID-19 maatregelen niet welkom bij deze Cruyff Foundation open dag on tour.

woensdag 23 september

Deel dit bericht