Goud op het Veluws College Twello

Twello- Chris Fredriks schaatst iedereen naar huis. Deze leerling van het Veluws College in Twello is Nederlands kampioen schaatsen bij de C-junioren geworden. Op de schaatsbaan in Enschede behaalde hij in het afgelopen weekend deze nationale titel.

De Olympische Spelen lopen alweer naar haar einde. Het is en blijft een prachtig sportevenement. Wat zijn onze sporters succesvol; vooral onze schaatsers! En dat kan ook gezegd worden over één van de LOOT-leerlingen van het Veluws College in Twello. Het werd ook ‘goud’ voor Chris Fredriks, een talentvolle schaatser uit mavo 3, die vorige weekend Nederlands kampioen bij de C-junioren werd. Hij won de 500 meter in een tijd van 38,67 seconden, maar was daar niet tevreden over. “Ja, ik was wel een beetje boos, ja. Ik had gehoopt een snellere tijd (38,78) te rijden, maar ik werd bij de kruising gehinderd door Pim Stuy en daar was ik gefrustreerd over. Ik reed op de buitenbaan en ik had een hogere snelheid dan hij. Hij dook echter naar buiten, waardoor ik moest wachten. In zo’n belangrijke wedstrijd als het NK kon ik niet beslissen om hem dat te gunnen, want ik moest zelf een goede tijd rijden. Uiteindelijk hield hij wel in, maar dat kostte mij wel tijd.” Ook de 1500 meter (1.58.51) wist hij op de schaatsbaan in Enschede te winnen; Chris werd overall kampioen in zijn leeftijdscategorie. Een fantastische prestatie!

Chris heeft overigens een duidelijk doel. Hij gaat voor het moment waarop alle camera’s op hem gericht zullen zijn. Hij werkt hard aan zijn schaatscarrière en is op weg naar grotere prestaties. Chris heeft echt het talent om zich tussen de grote namen te gaan voegen. Over enige tijd zien we hem al aan tafel zitten bij Erben Wennemars en Dionne de Graaf, pratend over zijn eigen schaatssuccessen. “Wat is het GOUD hè?”

Freddy Wennemars, die training geeft bij de ijsclub Stokvisdennen in Dalfsen, is ook onder de indruk van de prestaties van Fredriks: “Chris heeft een goede mentaliteit en hij werkt hard voor het schaatsen. Talent heeft hij ook, maar hij vooral een goede kop. Hij kan zich goed concentreren op het schaatsen. Als hij hard blijft trainen, dan denk ik wel dat hij er kan komen.”

woensdag 21 februari

Deel dit bericht