Hard werkend s v Twello pakt volle buit tegen TKA in Apeldoorn

Twello- Zonder zelf deze middag tot goed voetbal te komen hebben de spelers van s v Twello toch de volle buit gepakt. Je zult Nicky Eekhuis, Sergio Alkema, Delano Unaola en Yannick Gorter om verschillende redenen maar missen. Dan is het des te knapper de drie punten mee te nemen naar Twello. Met hard werken kun je veel bereiken bleek ook deze middag weer eens.

De eerste 10 minuten was het van beide kanten aftasten geblazen. Toch zag je al direct dat de thuisploeg – vooral op het middenveld – steeds meer het initiatief naar zich toetrok. Vlot combinerend probeerden ze s v Twello te overbluffen. Maar de verdediging onder leiding van Frank de Croon met Frank Wijnbergen, Berry van der Scheer en Edward Achtereekte stond als een huis. Dreigde er dan alsnog gevaar dan stond keeper Jay Koster weer soeverein te keepen. In de 20ste minuut ging de keeper van TKA in de fout. Tim Evers was er als de kippen bij en er stond 0-1 op het bord. Dat gaf de gasten moed. Max Smaal – sterk spelend deze middag - schoot op een voorzet van Jesse Knetsch hoog over en Tim Evers raakte even later de bal maar half vlak voor het doel na weer een mooie pass van Jesse Knetsch.

Toch had de thuisploeg zomaar op gelijke voet kunnen komen door nonchalant spel op het middenveld, maar Gazi Kaya schoot slordig voorlangs. TKA werd steeds gevaarlijker met name door Cihan Oczan. Frank de Croon wist nagenoeg de hele wedstrijd deze sterke spits aan banden te leggen. Groot compliment voor hem. Djego Klein schoot eerst hoog over en daarna recht in de handen van keeper Jay Koster. Nadat een schot van Ervin Cetin na een mooie pass van de steeds beter spelende Djego Klein voorlangs was gegaan floot scheidsrechter M. Blok voor de rust. Ruststand 0-1 en daarover had s v Twello geen reden tot klagen.,
Na de rust was het alle hens aan dek voor s v Twello. Flitsende acties van Cihan Oczan maar echt los kwam hij niet. In de 52ste minuut was de reactie van keeper Jay Koster subliem op een inzet van de spits van TKA. Niet veel later een schitterende vrije trap van de spits maar Jay Koster stond precies goed. De druk van de thuisploeg werd steeds groter, maar de jonkies Ade Wattimena en de sterk invallende Jorden Roeterd kwamen steeds beter tot hun recht en wisten er soms heel knap onderuit te voetballen. In de 70ste minuut scoorde Cihan Özer 0-2, maar op advies van de grensrechter van TKA keurde scheidsrechter M.Blok alsnog het doelpunt af. Daarna kreeg Cihan Özer nog tweemaal de mogelijkheid de wedstrijd op slot te gooien maar de scherpte ontbrak aan het eind van de wedstrijd, die conditioneel veel vroeg. In de 85ste minuut gaf Cihan Özer op maat voor aan Tim Evers en dat betekende wel 0-2. De thuisploeg probeerde door Osman Demirkan en Ervin Cetin nog wat terug te doen, maar de verdediging stond als een huis van s v Twello. Groot compliment voor de hele ploeg, die het deze middag van heel hard werken moest hebben en knap hoe enkele jeugdige spelers zich weerden.
Volgende week thuis tegen Sportclub Brummen. Aanvang 14.00 uur. Nu maar hopen dat enkele spelers, die deze middag niet konden spelen, voldoende zijn hersteld.