Hard werkend sv Twello klopt sv Vaassen

Twello- Zondag heeft de thuisploeg laten zien wat je met heel hard werken kunt bereiken zonder zelf tot echt goed voetballen te komen. Het hoger geplaatste Vaassen werd met een nederlaag terug gestuurd.

In de 4de minuut liet keeper Jay Koster zien waarom hij de eerste man bij s v Twello is. Remco Hulleman krulde de bal boven in de hoek. De reactie van Jay Koster was katachtig te noemen. Daarna nam de thuisploeg steeds meer het initiatief over. In de 11de minuut schoot Max Smaal recht in de handen van de keeper van Vaassen. De kans om de score te openen had Nicky Eekhuis. Oog in oog met de doelman van Vaassen schoot hij precies tegen hem op. De spelers van s v Twello namen steeds meer het initiatief en via Max Smaal kwam de bal bij Cihan Özer. Snel gaf hij de bal aan Jesse Knetsch en de 1-0 stond op het score bord in de 22ste minuut. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij. Echte kansen deden zich gedurende de eerste helft niet meer voor.

Ruststand 1-0. Verdiend te noemen.

Na de rust had sv Twello de stevige wind mee maar echt voordeel kon hier niet uitgehaald worden tijdens het eerste kwartier. Na een uurtje spelen schoot Max Smaal prima in. In eerste instantie redde keeper Wesley Stegeman bekwaam maar de koud in het veld staande Ruben Hulsebos reageerde alert 2-0. Twee minuten later maakte Tom Tangelder 2-1. Zijn schot werd van richting veranderd en Jay Koster was kansloos. Nu brak een spannende periode aan. De gasten deden alles om de gelijkmaker te scoren en de thuisploeg loerde op de counter. Soms was het voor de mensen uit Twello billenknijpen, maar Jay Koster pakte elk schot. Hoe Alex Sanger, Tom Langerder of Wouter van Lent ook schoten steeds was Jay Koster op de juiste plek. De verdediging met Frank de Croon, Frank Wijnbergen, Edward Achtereekte en Sergio Alkema gaf steeds minder weg. In de 90ste minuut was debutant Ruben Hulsebos weer het goudhaantje. Mooi om te zien hoe hij de 3-1 liet aantekenen. De drie punten waren binnen. Dik verdiend.

Volgende week uit naar Alexandria in Apeldoorn. Altijd lastig voor de ploeg uit Twello, maar vandaag gezien wat je met hard werken kunt bereiken.