Historische thuiszege op donderdag van SV Terwolde

Terwolde- Op de tweede wedstrijd-donderdag moesten de voetballers aantreden tegen Broekland. Na de positieve wedstrijd van vorige week, hadden de heren er weer zin in om de stijgende lijn voort te zetten. De weergoden waren hen weer goed gezind, waardoor ze weer in een mooi avondzonnetje konden voetballen. Tevens is de selectie van Harold Sneller en leider Marcel Jansen aangevuld met Tony Leurink, die tot het einde van het seizoen ook als leider zal fungeren en een positieve bijdrage wil leveren in de strijd tegen degradatie.

Dan de wedstrijd. Terwolde begint goed en fel aan de wedstrijd. Je kunt duidelijk zien dat de wedstrijd tegen Sportclub Deventer van vorige week vertrouwen heeft gegeven. De voetballers van Broekland blijken grote kerels te zijn dus extra duelkracht is gewenst. In het eerste kwartier van de wedstrijd krijgt Terwolde veel mogelijkheden om de score te openen. De spitsen Jelmer Bellert en met name Niels Bredenoort zijn vanavond “op de brommer” en gaan regelmatig hun directe tegenstander voorbij. Daarachter staat Thomas Leurink, die weer ontzettend actief en dwingend aanwezig was. In de 8e minuut is het Niels die doorgaat op links en een hele goede voorzet geeft, deze wordt helaas voor open doel gemist. Dan krijgt Terwolde in de 13e minuut een hoekschop. Deze wordt door Edwin Dommerholt heerlijk op het hoofd van Jurrien Kamphuis gelegd, die vervolgens heel hoog springt en vlak voor de vuisten van de doelman de 1-0 binnen knikt. Een verdiende voorsprong. In de 22e minuut weer een grote kans voor Niels na een pass van Jelmer. Terwolde gaat nu vol voor de 2-0.Nu een goede pass van Edwin op Thomas. Helaas mis. In de 33e minuut wordt de bal diep gespeeld door Koen Appelo. Deze bal schiet iets door, maar Niels heeft er nog geloof in om de bal te halen, wat hem lukt, om vervolgens de 2-0 binnen te tikken. Terwolde lijkt een beetje geschrokken van deze voorsprong en vergeet even om het solide veldspel tot nu toe te vervolgen. Dit leidt tot een doelpunt voor Broekland. Maar die wordt afgekeurd wegens buitenspel. Dan herpakt Terwolde zich en zien we af en toe samba voetbal aan de IJssel. 2-0 wordt de ruststand, waar 3 of 4-0 terecht geweest was. In de tweede helft een veel feller Broekland. Wat leidt tot veel werk voor de verdedigers van Terwolde. Zo vecht Rick Bredenoort felle duels uit met de grote spits van Broekland, om steeds weer als winnaar uit die duels te komen. Tjardo Meulenbroek moet nu constant korte rugdekking geven, wat hij subliem doet. De mouwen worden nog eens extra opgestroopt om al dit geweld van Broekland te keren. De backs Peter Roeterd en Floris Klunder spelen allebei een zeer goede wedstrijd. Jurrien vecht goede duels uit met hun nummer 6 en Koen bestrijkt het hele veld. Het mooie combinatie voetbal wordt nu even in de ijskast gezet en vervangen door werkvoetbal. Broekland krijgt een aantal goede kansen, maar keeper Dik Nieuwenhuis staat steeds zijn mannetje. In de 60e minuut komt Terwolde er dan toch een keer verrassend uit via Niels, die de keeper van Broekland bijna verrast met zijn schot tegen de paal. Het wordt nu een erg rommelige wedstrijd. In de 78e minuut krijgt Broekland een hoekschop. De bal wil bij het uitverdedigen maar niet weg uit het strafschopgebied en valt voor de voeten van een speler van Broekland, die de 2-1 binnen frommelt. Vanaf nu gaat Broekland vol voor de gelijkmaker. Bij Terwolde komt Swen van Voorst in het veld voor Niels. Met kunst en vliegwerk worden de ballen weg gerost uit de verdediging. In de 80e minuut komt Bas Beugels in het veld voor Edwin. En in de 90e minuut komt Roy Koers Koen vervangen. De scheidsrechter besluit om 10 minuten extra tijd bij te tellen, waarin hij Broekland nog ongeveer 8 vrije trappen geeft. Maar donderdagavond was het geluk eindelijk een keer aan Terwoldse zijde en de 2-1 blijft op het scorebord! Dit is de eerste thuisoverwinning in de 4e klasse van het seizoen, maar smaakt o zo lekker.