Huldiging eredivisie handbaldames Voorwaarts

Twello- “Eredivisie”, deze droom werd zaterdag 9 maart werkelijkheid in een bijzonder emotionele wedstrijd. Zondagmiddag vond de huldiging plaats in de Laene. In een prachtige dubbeldekker maakten de dames en hun staf luid zingend een rondrit door Twello. Het laatste stukje van de rit ging tussen de bomen door, over de laan naar hun thuishonk. Deze zondag waren de bomen versierd met oranje strikken. Bij “de Laene” werden ze opgewacht door enthousiaste supporters die samen een erehaag vormden. Hierna werden de dames en hun staf met een passende persoonlijke beschrijving welkom geheten in de kantine. Zittend achter tafels, in het oranjezwart versierd, werden zij met lovende woorden toegesproken.

Na de felicitaties van voorzitster Alfrink werden woorden gesproken door omnivoorzitter Kick Scholten. Hij feliciteerde de dames, de staf en alle vrijwilligers die deze unieke prestatie mede mogelijk hebben gemaakt. Wethouder van der Sleen gaf aan een blijde en trotse wethouder te zijn en noemde de promotie een prestatie van formaat. Trainster Meijerman kreeg complimenten voor haar vier jaren inzet. Namens de gemeente reikte wethouder van der Sleen speelsters en staf een oranje kleurige bloem aan. Daarna barstte het feest los, werd geklonken op de unieke prestatie en de dames zetten de polonaise in.

Seizoen 2019- 2020

Omnivoorzitter Kick Scholten vertelde dat een promotie naar de eredivisie veel consequenties heeft. Afgelopen week is er al gestart met vorm geven aan een totaalplaatje. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de financiën. Daar wethouder van der Sleen het promoveren naar de eredivisie een prestatie van formaat vindt, heeft hij goede hoop dat de gemeente een steentje bij zal dragen.

woensdag 20 maart

Deel dit bericht