Jammerlijk verlies SV Terwolde

Terwolde- Op deze wederom mooie zonnige donderdagavond vertrokken de spelers en begeleiders van het eerste voetbalteam van sv Terwolde naar vv Holten. Terwolde kent dit team nauwelijks,maar Holten speelt dit seizoen een beetje wisselvallig, dus misschien zijn er punten te halen. Dit keer wederom een aantal wisselingen in het team. Zo staat Sjoerd van de Brul in het doel bij Terwolde, heeft Sem Gerritsen weer een basisplaats en staat Thijs van Broekhuizen rechtsback.

In het begin van de wedstrijd is Holten iets sterker,maar ondanks het overwicht van Holten krijgt Terwolde de eerste goede mogelijkheid maar het schot van Edwin Dommerholt gaat net mis. Daarna een kopbal van Holten op de lat.Zo gaat de wedstrijd op en neer en krijgt Jelmer Bellert een goede kans om de score te openen.Holten blijkt een grote fysiek sterke spits te hebben,maar Rick Breedenoort

staat zijn mannetje als voorstopper,zoals elke wedstrijd bespeelt hij de spits subliem.Ook Thijs laat zich regelmatig positief zien door er regelmatig met passie in te kleunen. En als Holten er dan toch een keer doorkomt staat daar laatste man Thomas Leurink om te corrigeren. In de 13e minuut een goede kans voor Holten,maar een goede redding van Sjoerd voorkomt erger. Dan wordt het in de 13e minuut toch 1-0 voor Holten. En weer blijven de mannen van Terwolde trainer Harold Sneller vechten voor een goed resultaat.In plaats van met het hoofd naar beneden te voetballen,worden de mouwtjes nog eens extra opgestroopt. Zo krijgt Niels Breedenoort een kans,maar zijn schot spat uiteen op de paal.Terwolde komt iets beter in de wedstrijd en Edwin Dommerholt,Jurrien Kamphuis en Koen Appelo krijgen meer grip op het middenveld.Holten komt er af en toe gevaarlijk uit,met name hun nummer 11 is een lastpost voor Terwolde. In de 35e minuut passeert Jelmer een aantal verdedigers in het strafschopgebied van Holten en wordt neer geschopt. Maar de overigens prima scheidsrechter geeft geen strafschop.Terwolde wordt weer een penalty onthouden. Maar zoals een welbekende uitspraak luidt: Als je een moeilijk seizoen hebt en onderin staat krijg je zulke situaties ook niet mee! In de 45e minuut krijgt Holten weer een goede kans,maar Sjoerd bewijst dat hij een goede vervanger is van Dik Nieuwenhuis,en red super.

n de tweede helft direct een kans voor Koen maar de keeper van Holten redt. Dan volgen er kansen voor beide ploegen maar het blijft nog steeds 1-0. In de 66e en 70e minuut houdt Sjoerd Terwolde wederom in de wedstrijd met een paar goede reddingen. In de 70e minuut komt Max van Gerrevink in het veld voor de goed spelende Sem.Max zorgt met zijn fysieke kracht en snelheid gelijk voor verwarring bij de verdedigers van Holten.Maar weer moeten de voetballers van Terwolde op jacht naar een doelpunt om nog een puntje mee te nemen,want Holten maakt intussen de 2-0. In de 75e minuut komt Jefrey Kruitbosch in het veld voor de prima spelende,maar licht geblesseerde Niels. Jefrey valt goed in door zijn strijd en beleving. In de 80e minuut schiet de bal door via een verdediger van Holten en Jelmer zit er voor de zoveelste keer weer goed tussen en maakt het goed af 2-1.Dan zet Terwolde alles op alles om nog gelijk te komen.Er volgen nog een aantal kansen voor Max en Jurrien,maar Holten maakt vlak voor tijd 3-1 en wint deze wedstrijd. Overigens Floris Klunder en speelde ook prima. Aanstaande zondag wacht de uitwedstrijd tegen Diepenveen en dan op Hemelvaartsdag om 12! uur de thuiswedstrijd tegen Nieuw-Heeten.Hopelijk worden er dan punten gehaald.