Jan de Ruiter wint ook Chateaudun Jan Ketelaar blijft winnen

Twello- Met de goede weersvooruitzichten in het achterhoofd werd er donderdag ingekorfd voor de tweede dagfondvlucht, deze keer vanuit Chateaudun (573 km). Vrijdag werden de duiven voor het kortere werk ingezet voor een enkele reis richting Niergnies (306 km). De duiven zouden profiteren van een windje schuin op de staart waardoor de snelheden toch nog hoger lagen dan eerst verwacht werd.

Niergnies
In Niergnies was het eerst nog wachten totdat om 09.45 uur de omstandigheden goed genoeg waren om te lossen. Er werd uitgegaan van een snelheid van ongeveer 80 km/uur. Toen echter de eerste meldingen vanuit het zuiden van de afdeling bekend werden, bleek dat het toch een stukje sneller zou gaan. Daarom is het altijd zaak om alle werkzaamheden tijdig gereed te hebben zodat de duiven niet voor verrassingen zorgen met een heel vroege aankomst.

Jan Ketelaar in Terwolde klokte de snelste duif met ruim 91 km/uur. In Teuge had Jan de Ruiter de snelste duif in tijd maar door zijn ligging moet hij ongeveer 7 km. toegeven op Terwolde. Toch is zijn duif goed voor de 2e plek. Ondertussen arriveren er ook meerdere duiven bij John Romein in Twello en bij Steffan Willems in Epse. Zij maken de mooiste uitslagen. Henk Blankestijn maakt na zijn “clean-sweep”, alle ingezette duiven in de prijzen, van vorige week ook nu weer een mooie uitslag. Echter, 1 van zijn 5 ingezette duiven mist haar prijs dus blijft de teller steken op een prachtig percentage van 80. Opvallend is verder dat er nu in de kop van de uitslag maar weinig duiven van 2021 zitten. Blijkbaar moeten ze het vliegen met wind meer ook eerst onder de knie krijgen. De oude rotten in het vak hebben daar minder moeite mee.

Chateaudun
Doordat de dagfondvlucht al om 07.30 uur gelost kon worden, zat er maar een uurtje tussen de laatste prijsduif van Niergnies en de eerste prijsduif vanuit Chateaudun. Ook nu waren er weer liefhebbers van “buiten” die in Twello inkorfden, altijd goed voor de variatie.

Toch was het Jan de Ruiter, lid van Steeds Verder, die de eerste duif meldde. Dit keer had hij geen last van liefhebbers die verder weg wonen en dus meer tijd krijgen. Jan speelt dit jaar voor het eerst weer met een aantal duiven op de dagfond. Zijn soort kan dit prima aan, dat hebben Jan en b.v. Bram Scherpenzeel in het verleden meermaals laten zien. Met Bram hebben we meteen de missing link van dit seizoen te pakken. Bram heeft zijn huis in Twello verkocht en gaat in Apeldoorn wonen, zonder duiven. Voor de vereniging een gemis want Bram was altijd de te kloppen man op de dagfond. Voor zichzelf kwam er een einde aan een lange carrière met een aantal fraaie hoogtepunten. Ondertussen gaat de vlucht natuurlijk gewoon door en zijn het, naast Steffan Willems en nog een duif van Jan de Ruiter, de gasten die het mooie weer maken. Peter Voskamp pakt de plaatsen 2 en 4 en dan komt de “Bolink-trein” op stoom. Slechts onderbroken door een duif van Jan de Ruiter arriveren er in Bathmen 7 duiven bij Gerard en Diana Bolink, een prachtige uitslag is het resultaat.

Volgende week wordt dé duivenklassieker vanuit St. Vincent de Tyrosse vervlogen. Dinsdag wordt er ingekorfd voor een lossing op vrijdag voor een vlucht van ruim 1100 km onder, naar het lijkt, zomerse omstandigheden. Naast deze klassieker staat er nog een zware midfondvlucht (ruim 400 km) op het programma vanuit Nanteuil. Genoeg om naar uit te kijken dus.

Top 10 Niergnies: 1. Jan Ketelaar, 2. Jan de Ruiter, 3,7,9. Steffan Willems, 4,5,6,8. John Romein, 10. Henk Blankestijn.

Top 9 Chateaudun club: 1,3. Jan de Ruiter, 2,6. Steffan Willems, 4,7. Jan Ketelaar, 5,9. Henk Blankestijn 8. Rein Evers.

Top 10 Chateaudun NIC: 1,6. Jan de Ruiter, 2,4. Peter Voskamp, 3. Steffan Willems, 5,7,8,9. Gerard Bolink, 10. Diana Bolink.

woensdag 15 juni 2022

Deel dit bericht