Jong Gelre kwik winnaar van ‘De Nacht van Welsum’

Welsum- Zaterdag 17 februari werd in Welsum weer het jaarlijkse recreatieve volleybaltoernooi “De Nacht van Welsum” gespeeld. Voor de 35e keer stond dorpshuis De Bongerd in het teken van dit spektakel, waarbij de deelnemende teams bestaan uit vrienden, collega’s, buurtgenoten, familieleden, etc..

Dit jaar hadden zich 12 teams aangemeld, inclusief de winnaar van 2017, De Bezige Bijtjes. Het beloofde een spannend toernooi te worden met op voorhand meerdere kanshebbers, (Jong Gelre had zelfs speciale trainingen gepland).

In twee verschillende poules werd gestreden om de plekken die recht gaven tot de halve finales. Er werd goed gevolleybald en het was tot op het laatst spannend wie naar de volgende ronde zouden gaan. De poulewinnaars BAATTA junior en Volleyfreaks en de nummers twee ZGA team en Jong Gelre kwik plaatsten zich voor deze halve finales. Het was erg spannend, waarbij in beide wedstrijden een beslissende derde set nodig was. Jong Gelre kwik en Volleyfreaks kwamen als winnaars uit de bus en plaatsten zich voor de finale. De strijd om de 3e en 4e plaats werd gespeeld tussen BAATTA junior en ZGA team. Ook hier een derde set, waarbij uiteindelijk BAATTA junior als winnaar het brons veroverde met 20-15.

De finale werd dus gespeeld tussen Jong Gelre kwik en Volleyfreaks.

De 1e set werd overtuigend door Volleyfreaks gewonnen met 25-13. Jong Gelre kwik gaf zich natuurlijk niet zomaar gewonnen en kwam sterk terug in de tweede set, die gewonnen werd met 25-21. Ook hier moest een derde set de beslissing brengen. Na een goede opslagserie sloeg Jong Gelre kwik een gaatje, dit hebben ze niet meer weggegeven. De eindstand was 25-18, daarmee was Jong Gelre kwik de winnaar van de 35e Nacht van Welsum en won de door de firma Veldwijk Sportprijzen beschikbaar gestelde wisselbeker. Het toernooi werd daarmee op een mooie manier afgesloten, met goed volleybal (het was inmiddels al ruim 03.00 uur).

Jong Gelre kwek werd winnaar van het dartstoernooi en Jong Gelre kwak had de trouwste supporters. Al met al kunnen deelnemers en supporters tevreden terug kijken op het toernooi en willen de organisatoren alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage en inzet. Februari 2019 gaan ze in ||Welsum op voor de 36e editie!