Kleine overwinning voor SV Twello tegen Basteom

Twello- Met dank aan keeper Jay Koster: hij hield in de 4de minuut een strafschop van Stijn Heitkönig fantastisch uit zijn doel en zorgde er voor dat zo de drie punten ook deze middag in Twello bleven. Op de kale vlakte aan de Zuiderlaan bleek ook deze middag hoe hinderlijk de wind kan zijn. Goed voetballen was heel lastig. Met de wind in de rug was Basteom gevaarlijk. Daar komt bij dat zij deze middag de mouwen wel wilden op stropen en menig duel wonnen. In de 8ste minuut kreeg Tim Evers een mogelijkheid om te scoren, maar schoot te gehaast in.

Twee minuten later nam Frank Wijnbergen een vrije trap heel slim, maar Cihan Özer schoot in de lucht i.p.v. tegen de bal.

Na een mooie vrije trap van Frank Wijnbergen scoorde Tim Evers prachtig 1-0 in de 19de minuut. Basteom bood knap tegenstand. Zowel op inzet als voetballend. Toch werden ze niet echt gevaarlijk. Nicky Eekhuis schoot in de 23ste minuut net naast en Yannick Gorter kopte even later in kansrijke positie over. Tot aan de rust gebeurde er weinig. Kwamen de gasten in de buurt van het doel van s v Twello dan stond keeper Jay Koster er soeverein. Zo werd de ruststand met 1-0 gehaald en daar mocht de thuisploeg best tevreden mee zijn.

Na de rust had s v Twello de wind mee. Dat was best even wennen. Vaak werden de ballen te hard ingespeeld. In de 55ste minuut een grote kans voor Nicky Eekhuis, maar hij schoot net naast. Tien minuten later een mooie actie van Cihan Özer, maar alleen voor de keeper punterde hij net naast. Het middenveld van de thuisploeg was deze middag niet zoals anders. Te vaak werd de bal gebracht, breed gelegd of weer een balletje terug. Toen Rick Uninge werd ingebracht ging het soepeler lopen. Zelf schoot Rick Uninge in de 77ste minuut net naast, maar hij zorgde wel voor meer gevaar. Na ruim 80 minuten spelen verscheen Nicky Eekhuis alleen voor de keeper van Basteom, maar hij vergat de bal!! Keeper Martijn Kreunen liet ook zien hoe goed hij kan keepen. In de 83ste minuut ranselde hij katachtig een bal van Tim Evers uit zijn doel en even later was zijn reactie nog knapper op een inzet van Nicky Eekhuis. Met een paar minuten erbij floot de goed leidende scheidsrechter J.A. Hoven uit Vaassen af. Weer drie punten voor de ploeg uit Twello, maar wel moeizaam deze middag.

Volgende week uit tegen CCW”16. Als SV Twello ook daar wint toont het echt zijn klasse.