Knappe overwinning voor sv Twello tegen Vios Vaassen

Twello- De ploeg van trainer Harold Dengerink is de eerste wedstrijd in de 3de klas sterk begonnen, Met 1-3 werd de thuisploeg verslagen en die overwinning was ook verdiend.

Het eerste kwartier was duidelijk voor Vios. Zij waren feller, sneller en hun tempo was hoger. Hier moest de ploeg uit Twello echt even aan wennen. Toch was de eerste grote kans voor de gasten. Tim Evers snelde op rechts iedereen voorbij. Hij op maat voor aan Max Smaal die de hoek voor het uitkiezen had. Hij schoot van dichtbij naast. Door Rein van Wijngeeren en Richard van Beek deed de thuisploeg iets terug zonder echt gevaarlijk te worden. In de 18de minuut een mooie aanval van sv Twello over vele schijven deed de bal bij de iedere week beter spelende Sam van Eck belanden die knap 0-1 scoorde. Pal daarna had Maarten Lutje Beerenbroek ook kunnen scoren maar hij zag zijn schot rakelings voorlangs gaan. Max Smaal liet even later na een prachtige pass van de sterk spelende Edward Achtereekte zien hoe je kunt scoren 0-2. De minuten daarna waren er nog een paar mogelijkheden voor de gasten om te scoren maar de precisie ontbrak. Als de spelers van Vios gevaarlijk werden stond ook vandaag Steven Koopmans weer steeds op de juiste plek. Na een goed half uur spelen werd er een keer niet goed door gedekt en kon Jaron Dijksterhuis 1-2 scoren. Even later werd Kristiaan Bax dreigend maar schoot ver naast. De laatste minuten voor de rust vergaten Max Smaal en Maarten Lutje Beerenschot de score op te voeren. Ruststand 1-2 en dat was best verrassend te noemen.

De eerste kans na de rust was voor Vios maar Kristiaan Bax schoot weer ver naast. Gedurende de tweede helft zou Vios nog welgeteld 1 echte kans krijgen. Sam van Eck kopte rakelings naast net als de sterk spelende Stefan Hulsebos. Uit een prima genomen corner door Tim Evers scoorde Max Smaal na ruim een uur spelen 1-3. Twee minuten later kwam Sam van Eck een teenlengte te kort om de score op te voeren. De thuisploeg werd niet echt gevaarlijk ook omdat de verdediging met Masora Oraile, Jurre Spanjers , Edward Achtereekte en Stefan Hulsebos heel solide speelde. Luuk Nieuwenhuis kwam de wel heel hard werkende Jan Stol vervangen en in de 81ste minuut schoot hij maar rakelings naast. Pal voor het einde schoot Joran Mensink van behoorlijke afstand boven op de lat en verder kwam de thuisploeg niet. Na wat terecht extra minuten bijgeteld te hebben floot scheidsrechter P. van der Leek voor het einde. Compliment voor hem die de wedstrijd goed aanvoelde. De eerst volgende wedstrijd voor sv Twello is pas op 15-10-2022 tegen ZZC ’20 uit Zelhem.