Late gelijkmaker redt punt voor Activia

Twello- De eerste wedstrijd na de korte winterstop was op verplaatsing bij Vaassen; een directe concurrent in het rechterrijtje van 3B.

Bas Tieman moest geblesseerd toekijken en voor hem speelde Sander van der Velde centraal achterin. In de eerste helft had Vaassen een optisch overwicht; het had veel de bal maar dat kwam ook omdat Activia dat toe stond. De ploeg van Resit Schuurman liet zich namelijk wat verder inzakken om het speelveld klein te houden. Tot kansen voor de thuisploeg leidde dit niet en het was dan ook zuur dat het eerste schot tussen de palen na een minuut of 35 meteen een treffer opleverde. Een hard en laag schot van buiten de 16 verdween tussen diverse benen door in de hoek. Aan de andere kant kreeg Activia meer mogelijkheden om tot scoren te komen. Een kopbal van Guus Leerkes werd van de lijn gehaald; Michiel Mikkers kreeg een aantal schietkansen en miste één keer van dichtbij bij de grootste kans. De ruststand was echter 1 – 0 in het voordeel van de thuisclub. De eerste fase na rust was Activia niet bij de les en Vaassen profiteerde al snel van de wanorde achterin door de 2 – 0 in te schieten. 25 minuten voor tijd maakte Jarle Visser met het hoofd bij de tweede paal de 2 – 1 na een corner van Michael Hubner maar de nieuwe energie en hoop werd al heel snel weer de kop ingedrukt toen een vrije trap van 20 meter knap de kruising werd in geknald. Van deze domper moet Activia even bekomen maar in het laatste kwartier werd een slotoffensief ingezet. Mede door enkele aanvallende wissels nam Activia nu het heft stevig in handen en ging het op jacht om toch nog een resultaat mee naar huis te nemen. Een minuut of 8 voor tijd wist Wouter Hameka met een schot naar de verre hoek de defensie inclusief doelman te verrassen waardoor de slotfase erg spannend werd. Het leek op niets uit te draaien toen eerst Jarle Visser bij een corner met twee handen naar de grond werd getrokken zonder dat de scheidsrechter ingreep en toen even later Jay-Jay van Keijzerswaard van dichtbij de gelijkmaker leek aan te tekenen om door de grensrechter volkomen ten onrechte te worden afgevlagd waren we al in de (ruime) blessuretijd aanbeland. De verdiende gelijkmaker kwam er echter toch nog. De behendige Bart Wippert die de ploeg in de slotfase (samen met de ingevallen Lars Hekkert) bij de hand nam draaide zich weer eens vrij en zijn voorzet werd door Michiel Mikkers ingekopt. Er had misschien zelfs nog meer ingezeten toen de zoveelste prima pass van Lars de eveneens ingevallen Glenn Aaldering vrij leek te zetten maar vlak voordat Glenn de bal kon aannemen floot de scheidsrechter voor de laatste keer. Niet het meest handige moment om af te fluiten maar goed. Een kwartier voor tijd leek een punt heel ver weg en dus mag de ploeg hier, en met het getoonde karakter, toch tevreden mee zijn. Volgende week opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen een concurrent: Colmschate komt op bezoek.