Loes Busser Nederlands kampioen

Twello- Het Veluws College Twello heeft er een kampioen bij. Loes Busser, leerling van 3 mavo, is Nederlands kampioen marathonschaatsen C-junioren geworden. Ze veroverde de titel in het afgelopen weekend op de schaatsbaan in Dronten.

Loes verwachtte niet veel van dit kampioenschap, omdat haar seizoen wat teleurstellend is verlopen. Ondanks het harde werken, de vele trainingen en de energie die het van haar vraagt, bleef ze ontevreden over de behaalde resultaten. Daar kwam dus in het afgelopen weekend verandering in. Loes vertelde over een fysiek zware wedstrijd met veel geduw en getrek in het peloton. Gedurende de wedstrijd waren er veel valpartijen, waaraan zij gelukkig wist te ontsnappen. Bij de laatste valpartij ontstond er een kopgroep met vijf schaatsers waar Loes niet bij was. Met een flinke inspanning wist ze het gat dicht te rijden en sloot ze aan bij de koplopers. Met name in de bochten wist ze veel snelheid te ontwikkelen, die ze op het recht eind wist te gebruiken om uiteindelijk zelf te ontsnappen. Met harde klappen wist ze zich los te rijden en nam ze voorsprong om deze vijf. Denkend aan de goede techniek, vaart makend in de laatste bochten bleef ze vooruit en wist ze de wedstrijd te winnen; Nederlands kampioen bij de C junioren. Een prachtige prestatie. Dit succes stond niet op zich. Een weekend eerder werd ze samen met Gijs Kamp en Tim Prins ook Nederlands kampioen ‘teamsprint’. Twee weekenden achter elkaar klonk het Wilhelmus voor Loes Busser.

Naar het volgende evenement werkt ze ook al toe. Loes hoopt deel te mogen nemen aan het Europees Kampioenschap skeeleren dat in Spanje gehouden gaat worden. Wellicht is ze ook daar dan weer succesvol.

woensdag 20 februari 2019

Deel dit bericht