Lyke Bellert sterk op Gelders zwemkampioenschap

De zwemmers van ZVV zijn op stoom. Afgelopen twee weekenden werden de Gelderse Kampioenschappen korte baan in het Erica Terpstra zwembad in Nijmegen gezwommen. Lyke Bellert, uit Terwolde, deed voor het eerst mee aan deze kampioenschappen. Zwemmend voor ZVV, kwam zij uit op 13 individuele afstanden.

In de eerste helft waren ij ook duidelijk de betere ploeg. Ze combineerden makkelijk door het middenveld heen en dwongen door hun speelwijze de Activia defensie voortdurend achteruit en in 1 op 1 situaties. Toch was het Activia dat de score opende toen de dit seizoen al vaker attente verdediger Jarle Visser een vrije trap vanaf de zijkant achter de doelman verlengde. Voor Turkse Kracht was dit aanleiding om de druk op het Activia doel nog te vergroten en na een half uur werden zij hiervoor beloond met de terechte gelijkmaker. Voor de rust kwam er geen verandering meer in de score en dus gingen we rusten met 1 – 1. Na rust hadden de gasten moeite om dezelfde intensiteit op te brengen en de Activia verdediging kwam beduidend minder in de problemen. Een speciale vermelding verdient daarbij “good old” Jeroen (Rocky) Mentink die vandaag was opgetrommeld om enerzijds de personele problemen bij Activia op te lossen, maar ook om met name de gevaarlijke spits Bayraktar uit te schakelen. En daarin slaagde hij met verve. Gaandeweg de wedstrijd kreeg Activia het gevoel dat de wedstrijd ook te winnen was want Turkse Kracht liet steeds meer gaten vallen en er ontstonden kansen voor het doel van de gasten. Deze werden echter niet benut en zo bleek de ruststand ook de eindstand. Een overwinning zou ook niet echt verdiend zijn geweest maar op basis van de tweede helft was de puntendeling ook niet onverdiend. Nog twee wedstrijden voor de winterstop; hopelijk komen we daar met meer fitDe aanwezigheid van alle Gelderse toppers werkte stimulerend, met als resultaat indrukwekkende persoonlijke records en elf medailles. Zij mag zich viervoudig Gelders Kampioen noemen op haar favoriete zwemslag; de 50 meter vlinderslag, de 100 meter vlinderslag en de 200 meter vlinderslag. Ook mag zij zich Gelders Kampioen noemen op de 400 meter wisselslag. Vijf zilveren medailles won zij op de 50 meter vrije slag, de 50 meter rugslag, 100 meter, 200 meter rugslag en de 200 meter wisselslag. Twee bronzen medailles werden gewonnen op de 100 meter vrije slag en de 200 meter vrije slag (met een persoonlijk record van maar liefst 10 seconden). Met deze goede prestatie, mag het debuut van Lyke op de Gelderse Kampioenschappen met recht een mooi debuut genoemd worden.

ZVV kwam met 21 zwemmers, 128 individuele afstanden en vijf estafetteraces aan de start. Met het behalen van achttien gouden, zeventien zilveren en veertien bronzen medailles zetten de ZVV’ers zich op de derde plaats in het medailleklassement van het kampioenschap. Direct te eindigen na de regionale reuzen Aqua Novio uit Nijmegen en DWK uit Barneveld maakt ZVV trots.

Hoewel Lyke al een aantal limieten voor de Nederlandse kampioenschappen korte baan op zak had, heeft zij er nog een paar bij gezwommen. ZVV zal met meerdere zwemmers van start gaan bij deze Nederlandse kampioenschappen, welke in december zullen plaatsvinden.

woensdag 5 december

Deel dit bericht