Maak kennis met Beachtennis bij SV Voorwaarts

Twello- In 2016 heeft Beachsport Twello diverse beachtennis-clinics georganiseerd. Gezien het grote enthousiasme is besloten met ingang van 2017 ook beachtennis-trainingen aan te bieden. Deze trainingen worden in juni gehouden op de dinsdagavond.

Wat is beachtennis?
Beachtennis kent zijn ontstaan in Amerika en Brazilië waar het spelletje reeds werd gespeeld in de jaren ‘70. Later waaide de sport over naar het ‘warme’ Europese vaste land, waar het in Spanje en Italië uitgroeide tot een echte successport. Vandaag de dag wordt de sport ook veel gespeeld in landen als Frankrijk, Duitsland, België en nu ook in Nederland.
Beachtennis is eigenlijk een combinatie van beachvolleybal, beachball en tennis. Er wordt gespeeld op een beachvolley-terrein van 16 bij 8 meter met een beachtennis-paddle, zonder snaren en het net wordt op hoogte van 1.70 meter gespannen. De bal, een iets lichtere tennisbal, mag niet stuiteren en de puntentelling gebeurt zoals bij het klassieke tennisspel maar bij 40-40 wordt er maar één, beslissend punt gespeeld. Bij de opslag hoeft de bal niet gekruist te worden, er mag geserveerd worden vanaf de hele breedte van de basislijn en het spel gaat gewoon door als het net wordt geraakt en de bal in het andere veld valt.

Beachtennis is fun! Iedereen kan de sport beoefenen! Je hoeft niet bepaald een goede tennisser of volleyballer te zijn. Ook voetballers, badmintonners, squashers… iedereen kan beachtennissen: jong en oud, zwaar fanatiek of ‘just for fun’.

Enthousiast geworden?
Een eerste kennismaking met beachtennis kan ook op vrijdag 26 mei en 2 juni van 10.00 tot 11.00 uur. In het kader van de Twellose Sportcarrousel verzorgd de buurtsportcoach van SV Voorwaarts een beachtennis-training.
Train je ook mee?
Dit jaar kun je deelnemen aan een reeks trainingen. Deze vinden plaats in juni op de volgende data: 6, 13, 20 en 27 juni vanaf 19.00 of 20.30 uur. Mee doen? Schijf je snel in via www.beachsporttwello.nl

woensdag 24 mei 2017

Deel dit bericht