Merida ATB-tocht SC Klarenbeek

Zondag 14 januari wordt de jaarlijkse Merida ATB tocht van SC Klarenbeek weer georganiseerd. Deze tocht is de laatste 2 jaar met 3-sterren beoordeeld door de NTFU.

De routes zijn deels vernieuwd daardoor zijn de afstanden uitgekomen op 28, 34, 50 en 64 km. Starten kan tussen 9.00 en 10.00 uur (tot 09.45 uur voor 64 km tocht) vanaf SC Klarenbeek Bosweg 12-14 te Klarenbeek. Voor het inschrijven worden de NTFU regels gehanteerd. € 5,00 voor NTFU leden, € 7,00 voor niet-leden. Deelname t/m 15 jaar is gratis. Er wordt gebruik gemaakt van Scan & Go.Er zijn twee pauzeplekken voor de 50 en 64 km de andere afstanden hebben één pauzeplek.

Gratis erwtensoep

Na afloop is er voor alle deelnemers aan deze tocht gratis erwtensoep in MFC de Brug bij SC Klarenbeek. De verstrekking van deze, door Plus-Imanse gesponsorde, erwtensoep wordt georganiseerd door Alp d’Huzes Team Klarenbeek. Een vrijwillige bijdrage voor deze groep mensen die in juni 2018 de bekende berg in Frankrijk gaan beklimmen wordt zeer op prijs gesteld.

Extremes

Er zijn een aantal extremes opgenomen in de route. Iedereen kan daar gebruik van maken en bevinden zich vooral bij de Loenense Waterval.

Uitgepijlde route met veel verkeersregelaars

Voor deze tocht worden, verdeeld over het weekend, circa 150 vrijwilligers ingezet. De route is volledig uitgepijld. Ruim 30 gediplomeerde verkeersregelaars zullen assisteren bij het parkeren rondom het complex en de fietsers begeleiden bij de diverse drukke oversteken onderweg. De organisatie hoopt hiermee een veilige en plezierige tocht te kunnen organiseren voor zowel de vrijwilligers als de deelnemers.

woensdag 10 januari

Deel dit bericht