Moeizame zege voor SV Twello tegen EDS uit Ellecom

Twello- Op het prachtig gelegen veld van EDS uit Ellecom heeft SV Twello een moeizame zege gehaald. De einduitslag van 1-3 had naar beide kanten toe geheel anders kunnen zijn. De jarige keeper Jay Koster liet in meerdere situaties zijn grote klasse zien en werd dan ook terecht tot de man van de wedstrijd uitgeroepen. Kwam het door het warme weer en dan spelen op kunstgras is iets anders dan spelen op een gewoon veld !

De gasten begonnen in een veel te laag tempo. Dit was koren op de molen van de thuisploeg. Na 8 minuten het eerste gevaar voor het doel van EDS. Het schot van Tim Evers was veel te zacht. Pas in de 13de minuut moest keeper Jeroen van Santen weer in actie komen op een schot van Yannick Gorter. Het tempo moest echt omhoog om gevaar te kunnen stichten. In de 19de minuut een mooie combinatie tussen Max Smaal en Tim Evers en laatstgenoemde scoorde knap 0-1. De spelers van SV Twello wilden nu doordrukken en even later scoorde weer na een mooie combinatie Nicky Eekhuis 0-2. Geen vuiltje aan de lucht, maar een te korte terug speelbal van een verdediger stelde Nathan Sterk in staat 1-2 te scoren. De thuisploeg bleef op de counter loeren zonder echt gevaarlijk te worden. Ruststand 1-2 en dat had heel anders moeten zijn voor SV Twello.

Na de rust bleef de thuisploeg sterk aandringen en keeper Jay Koster moest menigmaal ingrijpen. In de 55ste minuut maakte Jesse Knetsch 1-3. Wedstrijd gelopen? Nee zeker niet! Een boogbal van de spits ging net voorlangs en Nathan Sterk zag keeper Jay koster in een duel zegevieren. De spelers van SV Twello haalden in een aantal situaties de trekker niet over en zo bleef EDS erin geloven. In de 65ste minuut maakte een verdediger hands binnen de 16 meterlijn. Terechte strafschop. De reactie in het doel van Jay Koster was fantastisch. Hij ranselde de bal onder uit de hoek. De ploeg uit Twello nu wakker zou je denken! Echt niet. Te laconiek greep de verdediging in en de paal kwam keeper Jay Koster zelfs een keer te hulp. Toch kreeg SV Twello kans op kans maar steeds werd een verkeerde keuze gemaakt. Niet goed spelen en toch de volle buit pakken. Volgende week tegen het hooggeplaatste Beekbergen zal uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. Voldoende stof om over na te denken en er deze week aan te werken.