Mooi resultaat voor SV Twello tijdens Bondskampioenschappen   Turnen Heren 1e t/m 3e divisie

Twello- Zaterdag 10 en zondag 11 juni hadden Stijn Lammers en Mik Lamers hun bondkampioenschappen in de categorie instap 1e divisie (niveau 9) in Waalwijk. Zaterdag begonnen de heren aan het toestel ringen. Voor Stijn, naast voltige, zijn favoriete toestel. Helaas ging dit onderdeel niet zoals gehoopt. Meteen aan het begin van zijn oefening viel hij uit de spreidhoeksteun. Hierdoor heb je dus een val (uit het element) en gelijk een punt aftrek.

Daarnaast heeft hij hierdoor ook nog een traject niet kunnen turnen, wat nog eens 2 punten kost. Dit maakte het meteen wel heel lastig. Voor Mik ging ringen een stuk beter en turnde hij naar kunnen. Stijn heeft zich na de ringen wel weer prima herpakt. Vooral bij de brug, waar hij een prachtige handstand turnde, had hij een prima score bij elkaar geturnd. Met als beste toestel dit keer voor Stijn vloer. Dit toestel, vooral de sprongseries, vind Stijn het moeilijkste maar turnde hij fantastisch. Dit kon je ook terug zien aan de score van 19.40! Het laatste toestel voor Stijn was voltige. Hoewel de trainers en hijzelf er een goed gevoel bij hadden, viel de score van dit toestel tegen. De juryleden waren erg streng, vooral bij de beenzwaaien op het paard. Mik turnde een goede wedstrijd. Vooral de handstanden op de brug waren niet heel strak en hij turnde wat onzekere sprongseries op de vloer. Hier had hij dan ook lagere scores dan normaal. Wel turnde Mik een fantastische rekoefening. Hier behaalde hij dan ook de hoogste score op. Het onderdeel: sprong ging prima en daarom behaalde Mik hier ook een mooie score. Al met al een goede wedstrijd, voor beide heren, met een mooie 4e plaats voor Mik en 8e plaats voor Stijn. Mik heeft zich hierdoor ook geplaatst voor de Ahoy cup volgende week zondag (18 juni) tijdens het Fantastic Gymnastics NK 2017 in Ahoy Rotterdam.

Zondag 11 juni hadden Stijn en Mik ieder drie toestelfinales. Voor Stijn was dit gelijk weer een kans om te laten zien waarom ringen en voltige zijn favoriete toestellen zijn. Stijn had ringen, voltige en rekstok als toestelfinales en Mik had sprong, rekstok en voltige. Mik sprong hier een fantastische sprongfinale wat hem de gouden medaille opleverde. Hij mag zich dus ‘Nederlands Kampioen: Sprong’ noemen in de categorie: instap 1e divisie. Daarnaast haalde hij ook nog een bronzen medaille op het onderdeel: rekstok. Stijn liet zien dat hij echt goed kan turnen op ringen en voltige. Hij haalde hier dan ook twee prachtige bronzen medailles op. Beide heren hebben een goed seizoen achter de rug met een prima resultaat op hun bondskampioenschappen. Op naar een volgend seizoen, waar Mik en Stijn allebei een leeftijdscategorie omhoog gaan en dus volgend jaar uitkomen in pupil 1ste divisie (niveau 7). Voor Stijn rest nu nog de clubkampioenschappen a.s. zaterdag 17 juni en voor Mik de Ahoy cup a.s. zondag 18 juni in Rotterdam.

woensdag 21 juni 2017

Deel dit bericht