Na een tumultueuze week reageert Voorwaarts goed en wint met 2-0 bij SV Spero

Twello- De Stentor kopte vorige week na de nederlaag tegen Leones “dat Voorwaarts volledig de kluts kwijt is.” Daar bovenop kwam het besluit van trainer Kick Maatman om in 2018-2019 toch niet aan het roer te staan van het vlaggenschip. Dit is een te respecteren besluit, nu voor hem het komende seizoen een mooie taak bij de GA Eagles wacht, maar toch. Het elftal moest er in de aanloop naar het topduel tegen Spero mee dealen.

Volgens spits en doelpuntenmaker Joey Teering was een gesprekje afgelopen dinsdag voldoende om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen en was vooraf het vertrouwen op een goede afloop volop aanwezig. Tegen deze concurrent voor de titel uit Elst speelde Voorwaarts dan ook een uitstekende wedstrijd. Voorwaarts had de gehele wedstrijd 70% van het balbezit. Dat het verschil in doelpunten pas in de laatste fase van de wedstrijd tot stand kwam had alles te maken met de uitstekende goalie van Spero, die meerdere doelpogingen wist te verijdelen. Na 15 minuten in de eerste helft had Voorwaarts de eerste gelegenheid na een goede combinatie over rechts met Ismar Maglajlic en Sammie Fidani aan de basis. Joey’s kopbal uit de voorzet van Sammie miste nauwkeurigheid. In de 30ste minuut werd een fantastische kopbal van Luuk Grieving beantwoord met een evenzo fraaie redding van de keeper van Spero. Spero stelde daar wel wat tegenover, maar een letterlijke uitglijder van de uitstekend spelende Matthijs Straatman moest eraan voorafgaan om oog in oog te komen met doelman Joel Finke. Joel pareerde echter de inzet en voorkwam daarmee de achterstand. Ruststand 0-0.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Voorwaarts kwam met vertrouwen uit de kleedkamer en hervatte zijn dominante spel. Pas in de 68ste minuut kwam de beloning. Rick Timmermans wilde in de 16 meter met een sleepbeweging zijn tegenstander voorbij en werd daarbij aangetikt. De strafschop die hieruit voortkwam wordt door Joey beheerst binnengeschoten, 0-1. Even later volgt een prachtige vrije trap van Nick Linthorst die door de keeper van Spero uit de kruising wordt getikt. In de 79ste minuut gooit Voorwaarts definitief de wedstrijd op slot. Er volgt een fantastische steekbal van man of the match Nino Wattimena op Rick Timmermans. De scheidsrechter negeert het vlagsignaal en Rick schuift de bal beheerst binnen, 0-2. Voorwaarts is de terechte winnaar en doet daarmee goede zaken, want alle concurrenten voor de koppositie leiden puntverlies.