Nacompetitiewedstrijden tegen Bentelo en Kwiek

Twello- Woensdagavond stond de tweede competitiewedstrijd in de nacompetitie op het programma. Normaal wordt er getraind op dit tijdstip, maar nu speelden we thuis tegen Bentelo. Onze tegenstander verloor de eerste nacompetitiewedstrijd nipt van Kwiek. Een tegenstander om dus niet te onderschatten. Om 20.00 uur begonnen wij voortvarend aan de wedstrijd. Na 14 minuten spelen kwamen wij op een 8-1 voorsprong. Bentelo probeerde bij te blijven door scores vanuit het midden. Na een kwartier begonnen onze break outs en snelle tegenaanvallen echter te lopen waardoor we de rust in gingen met een 14-7 voorsprong. Na de rust hielden we ons snelle spel vast en ook werd er goed samen gespeeld. Door de goede druk kwam de bal met name vanuit de linkerhoek in het doel van Bentelo. We kijken tevreden terug op deze wedstrijd die eindigde met een stand van 33-23.

Zondagmiddag Kwiek

Zondagmiddag 12.30 uur stond de Derby tegen Kwiek weer op het programma. Wij blijven extra gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen. Niet alleen omdat het een derby is, maar met name omdat deze wedstrijd gewonnen moest worden om een goede stap te zetten in de nacompetitie. Kwiek begon met een offensieve dekking. Wij besloten onze hoeken diep te zetten zodat er ruimte zou ontstaan in het midden. Dit gebeurde ook. Met goede passeerbewegingen vanuit de rechteropbouw en een goed lopende cirkel kwamen we op een 8-5 voorsprong na 9 minuten spelen. Zelf hadden we de cirkel van Kwiek ook niet helemaal onder controle waardoor de stand 11-10 was na 13 minuten spelen. De aanval liep goed, maar in de dekking moest er een tandje bij. Na een goede time-out stond de dekking beter en gingen we de rust in met een 18-15 voorsprong. De tweede helft leek erg op de eerste helft. Opvallend waren de mooie doelpunten van Merlin vanaf de cirkel. En waar de hoeken de eerste helft onzichtbaar waren, konden deze in de tweede helft ook scoren. Echt spannend werd de tweede helft niet meer en met een stand van 34-29 werd de wedstrijd afgefloten. Na deze heerlijke overwinningen moeten we ons weer focussen op volgende week zaterdag 21 april. Om 20.00 uur spelen we thuis tegen ZAP. Na de uitwedstrijd hebben we wat recht te zetten.